Köögiviljatoidud  » Lihata

Porru-kartulipätsikesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök
Ohtra porruga kartulipätsid valmivad lihtsalt ja kiirelt ning maitsevad koduselt ja mõnusalt. Serveeri neid hapukoore või kodujuustukastmega. Kui mõni päts jääb järele, kõlbab see hästi ka külmalt süüa.
Kogus: 4 portsjonit
Vajuta kuumad keedetud kartulid kahvliga pudruks. Lõika loputatud porru õhukesteks viiludeks, hauta väheses keevas vees 3–4 minutit ja nõruta. Sega jahtunud porru ja kartul lahtiklopitud munade, riivsaia, riivjuustu ja soola-pipraga ning lase paar tundi külmas seista.
Vormi segust 6-8 pätsikest ja prae neid keskmisel tulel kummaltki poolt 2–3 minutit. Serveeri kuumalt, paku juurde hapukoort või kodujuustukastet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mir 22.okt 2012 19:03
Ma proovisin külmi puruks teha, polnud probleemi. Oleneb vist kartulist ka. 6-8 on kirjas ju ja ma sain rohkem, sest ei järginud koguseid ka täpselt.
imestaja 05.märts 2011 07:38
Kas tõesti saab sellest kogusest 18 pätsikest? Need peavad küll tillukesed pätsikesed siis olema...
NAAJ 19.märts 2010 08:48
Aga sellepärast, et kuumi kartuleid on lihtne kahvliga pudruks teha. Proovi külmi teha, siis saad aru.
imelik 18.märts 2010 23:10
Mille pärast need kartulid küll kuumad peavad olema? Niikuinii ju jahutatakse mass maha külmikus!
1