Lihata

Tomati-baklažaaniraguu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Vesta Reest
See toit erineb tavapärasest ratatouille’ist ehk vahemerepärasest köögiviljahautisest selle poolest, et sisaldab vähem komponente ja valmib kiiremini. Tulemus on aga kaunis ja värviline. Kuna baklažaan kipub õli kiiresti sisse imema ja n-ö käsnaks muutuma, tuleks sellest eelnevalt kas vesi soolaga välja meelitada või mitte lasta baklažaanil ja õlil kaua koos olla. Sellepärast ongi oluline vahetult pärast baklažaani lisamist panna toidusse ka tomat. Nii on baklažaan ka tervislikum – tomatis hautatud ja mitte õlis praetud.
Kogus: 1 portsjon
Haki sibul ja küüslauk. Tükelda baklažaan väikesteks kuubikuteks. Kui kasutad värskeid tomateid, aja vesi potis keema, tee tomatitesse ristlõige ja aseta need kaheks minutiks keeva vette. Tõsta välja, koori ja tükelda. Kuumuta pannil õli ning passeeri selles sibul ja küüslauk. Pane pannile baklažaan ning kohe ka purustatud tomatid või värske tomati tükid. Kui kasutad värskeid tomateid, kalla pannile veel 0,5 klaasi vett. Lase madalal kuumusel keema tõusta ja hauta vähemalt 10–15 minutit. Kui segu kipub kuivama, lisa vett. Lõpus maitsesta soolapipra ja värskete petersellilehtedega. Keeda oma lemmikriis ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tzunga 02.okt 2010 18:40
Lisasin juurde veel praetud sealiha kuubikuid, väga hea tuli, mehele meeldis. Ilma lihata oli samuti maitsev aga meestel peab liha juures olema.
1