Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Ahjukaalikad

Lihata

Ahjukaalikad

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Ahjukaalikad sobivad nii eraldi toidukorraks kui ka näiteks lisandiks liharoa kõrvale.

40-60 min

Retsept
portsjonile
450 g Kaalikas
3 küünt Küüslauk
30 g Või
1 oksake Rosmariin
Meresool
1.  Koori kaalikas ja keeda umbes 15 minutit.
2.  Lõika kaalikas sektoriteks ja aseta ahjuplaadile.
3.  Lisa võitükid ja poolitatud küüslauguküüned.
4.  Puista peale meresoola ja rosmariini.
5.  Küpseta 180 kraadi juures, kuni juurikad on pehmed ja kuldpruunid. Aeg-ajalt võid juurikaid plaadil segada.

NIPP: Eelnev keetmine jätab kaalikad eriliselt mahlaseks ja lühendab ka ahjus küpsemise aega. Samas jälgi, et juurikad päris pehmeks ei keeks.

KOMMENTAARID

Brüleekreem 22.veeb 2011 19:03
Mõnusad. Ei lugenud retsepti täpselt ja viskasin kaalikatükid, mitte terve kaalika potti keema. Sellegipoolest sai maitsev. Kui nüüd oleks veel lambapraadi ja fetajuustu kõrvale võtta, saaks ühe kosutava talveõhtueine.
hm 21.veeb 2011 11:49
Pildil küll ei ole tegemist rosmariiniga, vaatamata sellele on ahjukaalikas väga maitsev. Ei tohi ainult liiga pehmeks küpsetada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree