Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Rohelised herned värske mündiga

Lihata

Rohelised herned värske mündiga

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Münt on seni olnud meil kindlasti alakasutatud maitseürt, eriti arvestades seda, kui lihtne on teda ise kasvatada – või õigemini kipub ta pigem isepäi kasvama. Seda nutikam oleks münt toitudes ära kasutada, näiteks salatites, salatikastmetes, suppides ja liha maitsestades. Siin retseptis toodud hernestele annab värske münt maitseerksust, mis ideaalselt sobib noorte herneste magususega.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk Porrulauk (valge osa)
4 vart Roheline sibul
1 spl Või
500 g Herned (värsked või külmutatud)
10 lehte Münt (värske, hakitud)
100 g Parmesan (värsked laastud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Sulata keskmisel kuumusel pannil margariin ning lisa hakitud porru või sibul. Hauta mõni minut, kuni kraam on kergelt läbi küpsenud. Lisa herned, tiba vett ning soola ja pipart. Kata pann kaanega ja lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7–10 minutit haududa. Võta siis kaas pealt ja hauta veel nii kaua, kuni vedelik on aurustunud. Lisa värske hakitud münt ja sega kõik läbi. Kontrolli veel maitset, vajadusel lisa soola ja pipart. Riivi peale veidi parmesani ning serveeri kohe. Söö soojalt lisandina grill-liha juurde.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes