Köögiviljatoidud  » Lihata

Rohelised herned värske mündiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Münt on seni olnud meil kindlasti alakasutatud maitseürt, eriti arvestades seda, kui lihtne on teda ise kasvatada – või õigemini kipub ta pigem isepäi kasvama. Seda nutikam oleks münt toitudes ära kasutada, näiteks salatites, salatikastmetes, suppides ja liha maitsestades. Siin retseptis toodud hernestele annab värske münt maitseerksust, mis ideaalselt sobib noorte herneste magususega.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Sulata keskmisel kuumusel pannil margariin ning lisa hakitud porru või sibul. Hauta mõni minut, kuni kraam on kergelt läbi küpsenud. Lisa herned, tiba vett ning soola ja pipart. Kata pann kaanega ja lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7–10 minutit haududa. Võta siis kaas pealt ja hauta veel nii kaua, kuni vedelik on aurustunud. Lisa värske hakitud münt ja sega kõik läbi. Kontrolli veel maitset, vajadusel lisa soola ja pipart. Riivi peale veidi parmesani ning serveeri kohe. Söö soojalt lisandina grill-liha juurde.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa