Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kruubi ja röstitud tomati hautis

Lihata

Kruubi ja röstitud tomati hautis

Tiina Lebane Hea enesetunde road
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Speltakruubid annavad pikal hautamisel kreemja tekstuuriga hautise, odrkaruubid jäävad pisut krõmpsumad. Serveeri hautist iseseisva roana või prae lisandina.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
800 - 900 g Tomat
3 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
10 - 12 dl Köögiviljapuljong
2 tk Sibul
0.5 - 1 dl Valge vein (kuiv)
4 dl Spelta kruubid
3 spl Basiilik (värske, hakitud)
3 spl Petersell (hakitud)
1.5 spl Tüümian (hakitud)
1 dl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Koori tomatid, lõika neljaks sektoriks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, riputa üle soola ja pipraga ning sega läbi. Rösti 225-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tomatid hakkavad pruunistuma. Jäta osad tomatisektorid serveerimiseks.
Kuumuta poti põhjas 1 spl õli, lisa hakitud siblad ja kuumuta läbipaistvaks. Lisa vein ja kuumuta sibulaid veel 2- 3 minutit, kuni alkohol on aurustunud. Lisa nüüd kruubid ja 1 dl keeva puljongit. Lase kruupidel haududa ja lisa järk-järgult puljongit kruupidele juurde seni, kuni need on lõpuni paisunud. Nüüd hauta rooga kaane all madalal kuumusel 45-50 minutit ja tõsta hautis pliidilt. Sega hulka röstitud tomatid, hakitud basiilik, petersell, tüümian ja riivitud juust. Viimistle maitset soola ja pipraga. Serveeri ülejäänud röstitud tomatitega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes