Köögiviljatoidud  » Lihata

Kruubi ja röstitud tomati hautis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Hea enesetunde road Autor: Tiina Lebane
Speltakruubid annavad pikal hautamisel kreemja tekstuuriga hautise, odrkaruubid jäävad pisut krõmpsumad. Serveeri hautist iseseisva roana või prae lisandina.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori tomatid, lõika neljaks sektoriks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, riputa üle soola ja pipraga ning sega läbi. Rösti 225-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tomatid hakkavad pruunistuma. Jäta osad tomatisektorid serveerimiseks.
Kuumuta poti põhjas 1 spl õli, lisa hakitud siblad ja kuumuta läbipaistvaks. Lisa vein ja kuumuta sibulaid veel 2- 3 minutit, kuni alkohol on aurustunud. Lisa nüüd kruubid ja 1 dl keeva puljongit. Lase kruupidel haududa ja lisa järk-järgult puljongit kruupidele juurde seni, kuni need on lõpuni paisunud. Nüüd hauta rooga kaane all madalal kuumusel 45-50 minutit ja tõsta hautis pliidilt. Sega hulka röstitud tomatid, hakitud basiilik, petersell, tüümian ja riivitud juust. Viimistle maitset soola ja pipraga. Serveeri ülejäänud röstitud tomatitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa