Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Staarhautis ratatouille

Lihata

Staarhautis ratatouille

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Seda Prantsuse klassikut on ülistatud ja kiidetud ning isegi multifilmistaariks tehtud. Vaadates ratatouille’ koostisosi, pole siin midagi erilist. Imetabaseks muudab toidu aga see, et aedvilju ei visata korraga ühte patta, vaid praetakse eelnevalt eraldi läbi ja laotakse siis kihiti potti.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 tk Baklažaan
4 tk Suvikõrvits
4 tk Paprika (punane)
6 tk Sibul
8 küünt Küüslauk
6 tk Tomat
1 dl Oliiviõli
1 peotäis Basiilik (värske, hakitud)
1 peotäis Petersell (värkse, hakitud)
6 - 10 oksa Tüümian
Sool
Must pipar
Lõika baklažaan, suvikõrvits ja paprika 3 cm tükkideks. Haki sibul ja küüslauk ning tükelda tomat veerandikeks. Puista baklažaani- ja suvikõrvitsatükid soolaga üle ning lase pool tundi seista. Kuivata eralduv mahl paberrätiga. Kuumuta 2 sl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibulad ning hauta 15 minutit. Ära kõrbema lase. Tõsta kaussi. Pane samale pannile 2 sl õli ja hauta baklažaani 15–20 minutit. Eemalda pannilt ning aseta suurde haudepotti. Puista peale õhuke kiht praetud sibulaid. Kuumuta 2 sl õli ning pane suvikõrvits 10 minutiks kuumusesse mõnulema. Aseta kolmanda kihina potti. Puista peale jälle sibulaid. Järgmises 2 sl õlis kuumuta paprikat kerge pruunistumiseni ehk siis 15 minutit. Pane ülejäänud köögiviljade juurde ning krooni jälle sibulaga. Kuumuta 2 sl õli, lisa tomatid, küüslauk ja basiilik. Hauta 15 minutit ning suru kergelt tomateid, et mahl eralduks. Pane potti kõige peale, lisa ülejäänud sibul, petersell, tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Kata anum kaanega ning hauta 160-kraadises ahjus 1,5 tundi. Sega aeg-ajalt. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola ja pipart ning hauta veel 30 minutit.

KOMMENTAARID

Repsik 04.märts 2013 13:08
Olen seda rooga teinud ka lühema haitamisega ja osad toiduained korraga lisanud ning maitsev saab ka nii. Praegusel juhul läheb selle toidu tegemiseks meeltult elektrit ja aega.
uskumatu 28.sept 2012 14:45
Ei ole seda teinud, aga kuidagi kummaline on neid osiseid 2 tundi hautada, mis ködi sellest järgi jääb???
Kerti... 16.sept 2012 01:52
Tõeliselt maitsev, kuid jah, toidu tegemiseks tuleb varuda aega:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga