Köögiviljatoidud  » Lihata

Karulaugu-kartulipuder

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Karulauk on kui metsik küüslauk, mis kevaditi pead tõstab, aia küüslaugulõhnaliseks looritab ja isututele söögihimu tagasi toob. Karulauk oli vanasti tervendaja ning arstim. Miks mitte ka nüüd?
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 3 portsjonit
Pane pudrukartulid keema, maitseks raputa soola. Keeda, kuni kartulid on pehmed, kurna ja poeta sekka rammus killuke võid. Tambi. Riivi muskaatpähklit peale. Pese karulauku hoolsalt, sest taim on ka tigude seas populaarne. Haki lehed ribadeks. Soojenda piim, lisa hakitud karulauk ja lase nuimikseriga peenemaks. Sega segu kartulitega ning timmi maitse soola ja pipraga parajaks. Karulauku nuimikseriga töödeldes on tulemuseks eriti karulaugune puder. Kui sa seda nii tugeva maitsega ei soovi, haki lehed lihtsalt peenemaks ning lisa valmis pudrule, sega ka.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 29.apr 2014 09:43
Kui puder sai liiga mõru, sai karulauku veidi palju, ka ei taus seda väga peeneks hakkida. Robustsed laastakad on efektsed ja maitsevad ka head. Ja seda putru tuleks kohe serveerida, ka siis ei ole karuluagumõru veel pudrusse jõudnud kõik sisse imbuda, vaid hoiab "eraldi". Et puder vedel ei saaks, soovitan kasutada vaid jahuseid sorte ning piim pudrusse korralikult sisse kloppida. Kui kartul on vesisem, lisage piima lihtsalt vähem.
Kratt 28.apr 2014 22:09
Minul tuli mõru miskipärast. Isegi väga. KAs peabki olema? Vedel sai ka pisut, kuigi aineid täpselt nagu retseptis ette nähtud
Marja Liidja 15.mai 2012 22:14
Kartulipuder tuli meeldiv ja üldse on tore, et need retseptid on praktilised. Seni pole soojale toidule karulauku lisanud, aga salatites on lemmik. Juhin tähelepanu, et ainete loetelus on must pipar ja tekstis muskaatpähel, panin ettevaatlikult mõlemat, aga võid rohkem kui muidu kartulipudrule. Sobis.
1