Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Värsked koorega ahjukartulid

Lihata

Värsked koorega ahjukartulid

Kadri Kroon Juust
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kartulid Sarlat’ moodi on Prantsusmaal musta trühvli kasvualal Pèrigord’is levinud igapäevatoit. Samas piirkonnas nuumatakse parte ja hanesid foie gras saamiseks ning seega on loogiline, et nad sokutavad linnurasva ülejäägi kartulite peale. Minu Parmesani ja Kalamata oliividega tuunitud versioon pärineb Ameerikast New Jersey’st, Bruce Springsteeni sünnilinna rannapromenaadilt. Tunnistan pattu, et keset lõõskavat päikest ei suutnud ma imeheadele rasvast nõretavatele kartulitele mitu lõunat järjest vastu panna. Külmemate ilmade saabudes sobivad kartulid täpipealt pardijalakonfii kõrvale.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1.5 kg Kartul
1 küüs Küüslauk
5 spl Hanerasv
50 g Parmesan v. muu kõva juust
1 tl Trühvliõli
2 spl Oliivid (Kalamata, peeneks hakitud))
Sool
2 spl Petersell (hakitud)
Pese noored pisikesed kartulid harjaga korralikult puhtaks, koorida pole vaja, ja lõika sektoriteks. Purusta küüslauguküüs. Riivi Parmesan jämedama riiviga. Eemalda Kalamata oliividelt kivid, purusta oliivid laia noaga ja haki peeneks. Pane kartulid ahjuvormi. Sulata potis hanerasv. Vala trühvliõli potti ja maitsesta soolaga. Nüüd vala rasvaine kartulitele. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid on pehmed ning koor pruunikas ja krõbe. 5 minutit enne küpsetamise lõppu sega kartulitele juurde oliivipuru, Parmesan ja petersell.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes