Köögiviljatoidud  » Lihata

Värsked koorega ahjukartulid

Keskmine hinne: 1.88 Allikas: Juust Autor: Kadri Kroon
Kartulid Sarlat’ moodi on Prantsusmaal musta trühvli kasvualal Pèrigord’is levinud igapäevatoit. Samas piirkonnas nuumatakse parte ja hanesid foie gras saamiseks ning seega on loogiline, et nad sokutavad linnurasva ülejäägi kartulite peale. Minu Parmesani ja Kalamata oliividega tuunitud versioon pärineb Ameerikast New Jersey’st, Bruce Springsteeni sünnilinna rannapromenaadilt. Tunnistan pattu, et keset lõõskavat päikest ei suutnud ma imeheadele rasvast nõretavatele kartulitele mitu lõunat järjest vastu panna. Külmemate ilmade saabudes sobivad kartulid täpipealt pardijalakonfii kõrvale.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pese noored pisikesed kartulid harjaga korralikult puhtaks, koorida pole vaja, ja lõika sektoriteks. Purusta küüslauguküüs. Riivi Parmesan jämedama riiviga. Eemalda Kalamata oliividelt kivid, purusta oliivid laia noaga ja haki peeneks. Pane kartulid ahjuvormi. Sulata potis hanerasv. Vala trühvliõli potti ja maitsesta soolaga. Nüüd vala rasvaine kartulitele. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid on pehmed ning koor pruunikas ja krõbe. 5 minutit enne küpsetamise lõppu sega kartulitele juurde oliivipuru, Parmesan ja petersell.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa