Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Spinati-gnocchid ricottaga

Lihata

Spinati-gnocchid ricottaga

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Spinatised gnocch´i d sobivad hästi nii kergeks eelroaks kui pearoana tugevamaks kõhutäieks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Spinat
250 g Ricotta (nõrutatud)
2 küünt Küüslauk
1 peotäis Maitseürdid (bassilik, pune, tüümian, salvei)
2 tl Sool
1 tk Munakollane
100 g Parmesan v. muu kõva juust
100 - 200 g Nisujahu
1. Blanšeeri värske spinat kuumas vees, nõruta vesi, pigista üleliigne välja ja haki peeneks.
2. Purusta sauseguris või uhmirs küüslauk ja ürdid.
3. Sega kausis ricotta, spinat, ürdi-küüslaugusegu, sool, munakollane ja parmesan ning hakka vähehaaval lisama jahu, kuni tainas saab vormitava konsistentsi.
4. Vormi jahusel pinnal sõrmejämedused rullid, millest saab lõigata 1cm laiused ribad, või võid väikesed kreekapähkli-suurused pallid vormida.
5. Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni gnocchid tõusevad pinnale, vala üle sobiva kastmega.
NIPP:
* Kui kasutad külmutatud spinatit, nõruta sellest välja liigne vesi.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool