Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kartuli-gnocchid

Lihata

Kartuli-gnocchid

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Mida õrnemalt gnocchi´ tainast käsitsed, seda hõrgum saab tulemus.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul (jahune sort)
125 g Durumnisujahu
2 tl Meresool
1 spl Meresool
50 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
1 tk Muna
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Koori kartulid kuumalt. Hoides kuuma kartulit käterätikus, kaitsed oma käsi kõrvetamise eest.
3. Purusta kuumad kartulid kahvli, kartulipressi või riiviga.
4. Lase vahusel kartulimassil lõikelaual veidi jahtuda, et lisatud muna kuumuses küpsema ei hakkaks.
5. Lisa kartulitele jahu, muna, sool ja parmesan ja sõtku ühtlaseks tainaks. Väldi ületöötlemist.
6. Jaga tainas kaheksaks osaks ja vormi igast osast sõrmejämedune rull.
7. Lõika rullist sentimeetrised viilud, vajuta kahviga peale triibud, vajadusel raputa üle jahuga, et valmis gnocchi´d üksteise külge ei kleepuks.
8. Potsata need 10 kaupa keevasse vette. Kui need pinnale tõusevad, võib vahukulbiga madalale serveerimistaldrikule tõsta ja valada üle meelepärase kastmega.

KOMMENTAARID

el 14.jaan 2013 16:38
Marile: ilmselt on siin mõeldud esimene osa soola kartulite keetmisele ja teine osa lisamiseks taignale. Kuna Praha knedlikud mulle meeldisid, siis asusin hooga selle retsepti järgi kartuliklimpe tegema, ent pean samuti tunnistama, et ei tulnud päris see õige maitse ... PS. Ahjus üle küpsetades muutusid vähemalt ülejäänud pere jaoks söödavaks veidraks olluseks :)
Kärt 12.jaan 2013 20:16
Õlis küpsetatult on paremad kui vees keedetult. Või ei tulnud mul nii välja nagu olek pidanud. :(
Mari 17.nov 2012 18:17
tuleks retsepti kontrollida; 2tl ja 1sl meresoola?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes