Köögiviljatoidud  » Lihata

Mamma praekartulid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kartul Autor: Epp Mihkels
Minu ema valmistas praekartuleid ilma sibulata ja hoopis hapukoorega. Tulemuseks oli mõnus ja kreemjas roog. Kui soovid neid põhiroa juurde lisandiks, jätkub kogusest neljale, kui aga iseseisvaks roaks, siis kahele.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 3 portsjonit
Koori kartulid, poolita pikuti ja viiluta siis õhukeselt. Kalla kartulid puhtale köögirätile ja patsuta kuivaks. Kuumuta pannil õli ja või ning lisa kartulid. Prae 10 minutit kõrgemal kuumusel, segades aeg-ajalt. Kui kartulid hakkavad kenasti pruunistuma, alanda kuumust ja prae edasi, soovitatavalt kaane all. Lisa küpsetele kartulitele soola ja veidikene pipart, hapukoor ja hakitud maitseroheline. Sega pannitäis hoolikalt läbi ja lase roal veel 5 minutit kaane all tõmmata.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nõia-ella 07.jaan 2013 16:00
meenutab vanaeme pre kartulit.mida me vanaema juures alati kõik sõime.
1