Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Baklažaani-riisivorm

Lihata

Baklažaani-riisivorm

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Tomatiga baklažaani-riisivorm sobib hästi grillkana juurde.

üle 60 min

Retsept
0.5 dl keetmata riis
125 g Baklažaan
0.5 tk Sibul
0.5 tk küüslauguküüs
100 g konservtomat või värske tomat
sool
must pipar
petersellilehed
õli
Riis keeta. Baklažaan lõigata umbes 1 cm paksusteks rõngasteks ja riputada peale soola. Jätta seisma 1-2 tunniks. Kuivatada pinnale tekkinud vedelik ja suruda puulusikaga ka ülejäänud vedelik välja. Praadida baklažaaniviilud mõlemalt poolt küpseks võimalikult väheses õlis. Sibul ja küüslauk hakkida ja praadida väheses õlis kuldkollaseks. Lisada tükeldatud tomat (ilma vedelikuta) ja maitsestada soola, valge pipra ning hakitud peterselliga. Võiga määritud ahjuvormi panna vaheldumisi praetud baklažaanirõngad, riis ja tomati-sibula segu, siis jälle baklažaanid jne. Siiamaani võib roa ette valmistada juba mõni päev varem. Enne serveerimist küpsetada rooga 225°C juures ahjus umbes 20 minutit. Baklažaani-riisivorm sobib hästi grillkana juurde.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke