Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Ratatouille soojalt või külmalt

Lihata

Ratatouille soojalt või külmalt

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Prantsuse baklažaani-köögiviljaroog. Sobib serveerida kuumalt liha- või vorstiroogade juurde kartuli asemel. Suvel võib seda pajarooga süüa külmalt.
Retsept
portsjonile
0.5 dl oliivõli
2 tk Sibul
5 tk küüslauguküüs
400 g värske või konservtomat
1 sl tomatipüree
0.5 dl valge vein
hakitud petersell
Tüümian
1 tl Basiilik (kuivatatud)
sool
valge pipar
2 tk Baklažaan
2 tk roheline paprika
3 tk kabatšokk
Õli kuumutada poti põhjas, lisada sibularõngad ja pressitud küüslauk ning praadida kuldkollaseks. Lisada sektoriteks lõigatud tomatid (soovitav on eemaldada kest ja seemned). Lisada tomatipüree, vein ja maitseained. Keeta. Lisada kuubikuteks lõigatud baklažaan, rõngasteks lõigatud kabatšokid ja ribadeks lõigatud paprika. Kuumutada keemiseni ja seejärel vähendada kuumust. Keeta 30-40 minutit, suurem osa ajast ilma kaaneta, et vesi auruks. Köögivilju ei tohi pudruks keeta. Pakkuda kuumalt liha-, kana- või vorstiroaga kartuli asemel. Suvel võib seda pajarooga süüa külmalt. Ratatouille on üsna tavaline prantsuse köögiviljaroog, mida pakutakse tihti koos lambalihaga.

KOMMENTAARID

Aime 18.nov 2008 12:02
Retseptis pole kabat?okke ette nähtud, seega retsept ei jäta usaldusväärset muljet.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke