Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Peedivorm

Ahjus küpseatud peedivorm on hea lisand küpsetatud sealiha juurde.

40-60 min

Retsept
400 g Peet
1 tk Sibul
2 sl õli
1 dl vesi
0.5 tk lihapuljongikuubik
1 ml sool
1 ml Tüümian
1 ml Must pipar
1 ml Basiilik (kuivatatud)
0.5 dl vahukoor
1 sl kartulijahu
1 tk kanamuna
Koori peedid ja sibul. Riivi peedid jämeda riiviga ning haki sibul. Kuumuta vesi ja sulata selles lihapuljongikuubik. Kuumuta teflonpannil õli ja sega seal sibulaid paar minutit. Lisa sinna peet ning jätka segamist veel 5 minutit. Pane juurde lihapuljong ja sega, kuni vedelik on aurustunud. Hauta riivitud peeti kaane all mõni minut ja võta siis pann tulelt. Lisa maitseained ning koore hulka segatud kartulijahu ja muna. Vala segu pooleliitrisse küpsetuspaberiga vooderdatud alumiiniumvormi. Küpseta vormi 225°C juures ahju allosas umbes 30 minutit. Löö jahtunud vorm välja serveerimisnõusse. Paku vormi kõrvale sidruniga maitsestatud kooresegust hapupiima, salatit ja kukleid. Peedivorm on hea lisand küpsetatud sealiha juurde.

KOMMENTAARID

timpsik 09.dets 2007 19:36
Päris omapärane. Ja teatud moel maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke