Köögiviljatoidud  » Lihata

Keedetud sparglid

Keskmine hinne: 2.44 Allikas: Kodu ja Aed. Mai 2005.
Need, kes sparglit korragi proovinud, mõistavad, miks seda kulinaarias kõrgelt hinnatakse.
Valmistusaeg: 20-40 min
Koori sparglid koorimisnoaga. Alusta ülemisest otsast ja koori suunaga allapoole. Lõika alumisest otsast paar cm maha, siis on hästi näha, kas on korralikult kooritud või peab veel puhastama. Loputa kooritud sparglid külma vee all ja seo puuvillase niidiga kimpudesse, nii et nupud jäävad kõik ühes suunas. Lase suurem kogus vett keema ja pane sellesse soola (2 tl liitri vee kohta). Lisa ka rasvaine ja suhkur, mis tõstavad spargli maitse paremini esile. Pane sparglikimbud vette ja hauta kuni 20 minutit või kuni spargel on pehme (proovi tikukesega juurepoolsest otsast). Rohelise spargli keemisaeg on veidi lühem. Võta pehmeks keenud varred potist välja ja nõruta korralikult. Tõsta eelsoojendatud vaagnale ja vala sulavõiga üle. Lisandiks võid pakkuda suitsulõhet, keedetud kala või külmi liharoogi. Eriti hästi sobib spargliga Hollandi kaste.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa