Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kerge kartulivorm basiilikuga

Lihata

Kerge kartulivorm basiilikuga

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Kerge kartulivorm basiilikuga.

40-60 min

Retsept
700 g kartulid
5 dl piim
1 sl või või õli
2 dl riivjuust
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Valge pipar
Basiilik (värske)
Aedtill
Murulauk
Kartulid koorida ja lõigata viiludeks. Piim mõõta kastrulisse. Lisada maitseained ja kartuliviilud ning keeta 5-6 minutit (poolpehmeks). Ahjuvorm määrida võiga, tõsta sinna kartulid, riputada nendele hakitud basiilikulehti ning valada üle kuuma piimaga. Puistata üle riivjuustuga ja küpsetada ahjus 175°C juures 30 minutit, kuni kartulid on pehmed ja roa pind kuldkollane. Serveerimisel riputada peale hakitud maitserohelist.

KOMMENTAARID

siirikirikal 12.aug 2011 08:53
Triin: siinne retsept on ilma munata tõesti, piim peaks lõpuks kartulitesse imenduma. Selle roa kergus seisnebki. Maitseks võiks lisada ka küüslauku.
Triin 11.aug 2011 17:21
kas piimale muna ei peaks lisama et ma paremini koos püsiks ?
Rita 11.apr 2010 18:18
Kas soola ei pandagi? Mina panin, praegu on ahjus.
Erle70 19.juuni 2005 12:59
Väga hea, kui olen ise teinud kartulivormi, siis on kartulid tihti jäänud tooreks. Aga edaspidi siis kindlasti keedan kergelt läbi ja see ju lühendab valmimisaega ka tunduvalt,,,Tänud igatahes
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga