Köögiviljatoidud  » Lihata

Porgandirohked köögiviljakotletid

Keskmine hinne: 5 Allikas: Kodu ja Aed
Kiiresti valmiv ja maitsev roog. Riivitud porgandid ja kartulid segatakse munaga ning neist küpsevad muredad, pealt krõbedad kotletid. Kõige paremini maitsevad need kergelt praetud peekoni ja pohlamoosiga.
Valmistusaeg: 20-40 min
Puhasta porgandid ja kartulid. Riivi need või peenesta köögikombainiga. Kalla porgandi-kartulimass kaussi, löö munad juurde ja lisa peeneks hakitud sibul. Maitsesta soola, valge pipra ning tüümianiga. Sega ühtlane tainas. Jaga tainas kaheksaks pätsikeseks. Küpseta kuumal pannil või sees kuldpruunid ja muredad kotletid. Serveeri kergelt praetud peekoni ja pohlamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el 22.juuli 2010 14:57
See siin on ikka pigem köögiviljakotlet kui porgandikotlet :) Mina olen porgandikotlette teinud nii: 800 g riivitud porgandit hautan koos 1 spl või ja 1,25 dl piimaga pannil. Lisan juurde 1,25 dl mannat ja hautan läbi. Lasen segul jahtuda, lisan siis 2 muna ja maitsestan soola ja muskaatpähkliga (ettevaatuust - ei pruugi kõigile maitseda). Vormitud kotletid veeretan riivsaias ja praen krõbedaks.
Marfatar 21.juuli 2007 12:19
Mina tegin nii, et riivisin 3-4 keskmist kartulit, lisasin ühe muna, riivjuustu ja sibulat.Maitsestasin soola-pipraga, segasin kõik läbi ja vormisin kotletid. Siis võib juba kas pannil praadida või pätsid ahju pista. Ja tüümiani kohta niipalju, et kui te seda varem söönud pole, siis mõelge järele, kas tasub seda toidu sisse panna, sest see ei maitse kõigile.
Juuni 16.aug 2005 09:48
Minu laps ütles selle toidu kohta "praetud salat", ning minumeelest ta väga mõõda ei pannudki. Kuidagi veider toit tundus!
1