Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Karamellistatud värsked kartulid

Lihata

Karamellistatud värsked kartulid

Kartuliraamat
PrindiSoovita sõbrale
Karamellistatud värske kartul on üks gurmeetoitudest. Vaja ei lähe midagi väga erilist ja aega ei kulu palju, kuid toit saab väga omapärane. Kui juua kõrvale head valget veini, saad tõelise naudingu osaliseks.
Retsept
2 tk värske kartul
30 Või
0.25 sl Apelsinimahl
0.25 sl (värske,hakitud) Koriander
või petersell (võib olla kauivatatud)
0.25 tk (väike) Apelsin
Sool
Must pipar
1 sl Pruun suhkur
Pese kartulid korralikult ära ja keeda peaaegu valmis. Kalla vesi ära ning pane kartulid natukeseks jahtuma. Võta pann, kalla sellele ühtlane kiht pruuni suhkrut ja pane peale võitükikesed. Tõsta tasasele tulele ning sega kergelt. Mõne aja pärast hakkavad suhkur ja või sulama, siis lisa apelsinimahl. Keeda kogu aeg segades ühlane mass. Kalla sinna peale kartulid. Kui soovid, maitsesta soola ja pipraga ning puista peale hakitud maitserohelist. Lõika kartulikoorimisnoa abil apelsinikoorest õhukesed liistud. Serveerimisel kaunista kartuleid apelsinikooreliistude ja maitserohelisega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool