Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Lihata köögiviljaraguu

Lihata

Lihata köögiviljaraguu

Rain Käärst 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Priit Palomets
Raguu pärineb Prantsusmaalt, kuid on kasutusel ka Itaalias. Mõlemal puhul on tegemist paksema hautisega, mis on valmistatud köögiviljadest ja lihast. Seekord teeme tervisliku raguu ilma lihata.
Retsept
portsjonile
1 sl Oliiviõli
1 tk väiksem sibul
1 tl Hakitud küüslauk
1 vars Varsseller
2 tk Tomat
100 g rohelised oad (võib kasutada ka türgi ube)
4 sl hakitud roheline sibul
1 sl karripullber
1 sl Sinepiseemned
1 sl seedermänniseemned
0.5 tl Koriander (kuivatatud)
2 dl köögiviljapuljong
sool, must pipar
2 tk Kartul
Koori ja tükelda kartulid, haki sibul, varsseller, küüslauk ja tomatid. Kuumuta sibulat ja küüslauku potis õlis mõni minut. Lisa karri, seedriseemned, koriander ja veidi purustatud pipart, prae kergelt paar minutit. Lisa tükeldatud seller, tomat, kartul ja oad, prae aeg-ajalt segades veel 5 minutit. Lisa roheline sibul, sinepiseemned ja köögiviljapuljong ning keeda madalal kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveeri keedetud riisiga.

KOMMENTAARID

Kertu Kaljuveer 28.dets 2010 13:24
Oli väga maitsev. Seedrimänniseemneid võiks minu poolest ka oluliselt rohkem panna. Mina ei teinudki riisi kõrvale. Sobis kenasti ka täitsa iseseisva roana. Samas lihasõbrale võib kõrvale teha mingi kotleti vms.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke