Köögiviljatoidud  » Lihata

Krõbedad ürdi-paprikakartulid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbe ahjukartul kuulub vaieldamatult jõululauale. Kasuta küpsetamisel hane- või pardirasva, see teeb kartulid eriti kuldseks ja krõbedaks. Kartulid võid eelmisel päeval poolvalmis küpsetada, et siis vahetult enne lauale panemist nad suurel kuumusel üle küpsetada.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 min + 50 min ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Lõika kooritud kartulitesse u 1 cm vahedega piki ja risti sisselõiked. Sega kartulid jahvatatud paprika ja ürdilehtedega, raputa peale soola, tõsta ahjuvormi ja lisa rasv. Kalla vormi põhja vett.

2. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kui serveerimine jääb järgmisele päevale, võta roog ahjust, jahuta ja pane külmkappi. Enne pakkumist tõsta kartulid 220-kraadisesse ahju ja küpseta veel 20 minutit – kuni on pealt krõbedad ja seest pehmed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa