Köögiviljatoidud  » Lihata

Kukeseene-suvikõrvitsa pirukas seesamiseemnepõhjaga

Keskmine hinne: 3.35 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suvikõrvits ja kukeseened on vaieldamatult mu suvelemmikud, mida on võimalik mitmel moel valmistada. Need kaks sobivad ahju, pannile või patta. No ja muidugi pirukasse – lihtsalt võrratu! Et pirukas tervislikum oleks, valmista põhi vähemalt osaliselt täisterajahuga ja lisa seemneid. Viimased annavad lisaks ka mõnusa maitse ja põneva konsistentsi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Põhja valmistamiseks sega kokku jahud, seesamiseemned ja sool. Haki kuivainete hulka või ja suru tainaks. Lisa vähehaaval niipalju vett, et tainast kokku surudes saad palli. Suru tainas 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta katte valmistamise ajaks külma.

2.  Koori sibul ja küüslauguküüned ning haki. Tükelda ka suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja küüslauk ning hauta 5–6 minuti jooksul läbipaistvaks. Lisa suvikõrvitsakuubikud ja hauta veel 4–5 min. Tõsta pannilt.

3. Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta kuival pannil, kuni seentest eraldunud vedelik aurustub. Tõsta seened ülejäänud täidise hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu jahtuma.

4. Klopi munad kohvikoorega lahti ja sega hulka riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Võta põhi külmast, tõsta sellele täidis ja kalla peale muna-koore-juustu segu.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas on hüübinud ja kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa