Köögiviljatoidud  » Lihata

Kaalikavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parimad kodused toidud
Kaalikapüreevorm sobib hästi sügis-talviste liharoogade lisandiks.
Valmistusaeg: üle 60 min

sh 1 tund ahjus

Pese kaalikad, lõika õhukesteks viiludeks ja koori need juurviljanoaga. Keeda kaalikad soolaga maitsestatud vees kaane all pehmeks. Keetmise ajal jälgi, et poti põhjas oleks kogu aeg vett. Jäta vesi alles ning püreesta kaalikad pudrunuia, püreepressi või köögikombainiga. Lisa kaalikapüreele muna, riivsai, siirup, rõõsk koor, maitseained ja natuke kaalika keeduvett. Määri ahjuvorm ning pane sellesse kaalikapüree. Tee püree pind lusika otsaga laineliseks ja puista lõpuks peale riivsaia. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju allosas umbes 1 tund.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Karin 04.jaan 2005 15:01
selline kaalikavorm lepitas mind kaalikaga-
aastatagusel aastavahetusel soomes ostsime seda päris poest (Lanttulaatiko, vabandust õigekirja pärast) ja oli väga maitsev. Kuigi järeletehtu ei maitsenud päris seesama, on uus ja omapärane roog!
1