Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Ungari lillkapsapada

Lihata

Ungari lillkapsapada

Linda Petti ainetel
PrindiSoovita sõbrale
Ungaripärane ühepajatoit sealiha, paprika, tomatite, seente, herneste ja lillkpasaga.
Retsept
portsjonile
700 g sea- või metssealiha
õli
soola
pipart
paprikapulbrit
2-3 sibulat
200 g rohelisi paprikakaunu
200 g tomateid
200 g seeni
200 g noori poetisherneid (nimetatud aedviljad võivad olla konserveeritud või osa neist konserveeritud)
500 g värsket lillkapsast
soovi korral 4-5 kartulit või keeta kartulid eraldi
Valmistusviis
Retsept on kirjutatud Linda Petti ainetel, kuna pakkus huvi. Loodan, et ma väga mööda ei pannud valmistamisõpetusega. Toon sulgudes ka raamatus "Ühepajatoidud ja vormiroad" olnud retsepti. Terve raamat ongi selline, täiesti mõttetu raamat. ("Seened ja sibulad praadida koos lihapaladega, keeta vähese veega liha peaaegu pehmeks. Arvestada, et lillkapsas vajab vaid 15-20 minutit hautamist, seega lisada see õigel ajal." Ja ongi kogu retsept!!!)
Tükeldada liha, sibulad ja seened.
Kuumutada potis õli ning pruunistada selles lihatükid koos sibula ja seentega.
Maitsestada soola, pipra ning paprikapulbriga.
Lisada vett nii palju, et liha oleks kaetud ja hautada peaaegu pehmeks.
15-20 minutit enne roa valmimist lisada tükeldatud lillkapsas ja noor kartul (vana keeb kauem ja tuleb lisada varem), puhastatud ning ribadeks lõigatud paprika.
5 minutit enne toidu valmimist tomatisektorid ja herned.
Vajadusel lisada hautamise käigus vett ning maitsestada täiendavalt. Ungaripärasema maitse saab, kui kasutada liha, seente ja sibula pruunistamiseks suitsupekki või -peekonit.
Hea teada !
Paprikapulbrit on ka soovitav rasvaines kuumutada, siis annab ta toidule parema ja intensiivsema maitse. (Aia tänava piprapoes oli müügil suitsumaitseline paprikapulber, sobib ideaalselt Ungari köögis kasutamiseks - Piret).
Serveeri kohe pärast valmistamist.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes