Köögiviljatoidud  » Lihata

Küpsetatud kartulitort (soolane)

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kartuliraamat
Põneva ja maitsva soolase "tordi" saad valmistada kartulitest. 
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Kui mass on muutunud algsest kaks korda suuremaks, tõsta see 20 minutiks külmikusse. Samal ajal riivi kartulid ja vahusta munavalged. Lisa munakollasemassile vaikselt segades riivitud kartulid, munavalgevaht, kartulijahu ja purustatud mandlid. Pane mass veel kord 25 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 180°C-ni. Määri tordivorm võiga ja riputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi. Küpseta ahjus 45 minutit. Sel ajal vahusta hapukoor suhkruga. Jahuta tordipõhi ning lõika pooleks. Määri hapukoorekreemi nii tordi vahele kui ka selle peale. Kaunista mandlite või pähklitega. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa