Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kõrvitsa-kartuligratään

Lihata

Kõrvitsa-kartuligratään

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Prantsuse mõjutustega ahjuvormiroog, mis võlub eelkõige oma lihtsusega. Kuna erilisi maitseaineid selles roas ei ole, maitsevad nii kartul kui kõrvits just sellisena, nagu nad on.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Kartul
700 g Tükeldatud kõrvits
1 peotäis Värske tüümian
4 dl Vahukoor
1 küüs Küüslauk
Sool
Must pipar
1. Koori ja viiluta kartul ja kõrvits. Võita ahjuvorm ning laota viilud sellesse kihiti, vahele puista hakitud tüümiani.
2. Sega vahustamata koor, hakitud küüslauguküüs, sool ja must pipar.
3. Vala segu vormi, kata pealt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Eemalda foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit.
4. Serveeri taimetoiduna või lihaprae lisandina. 

KOMMENTAARID

Hannesh 16.okt 2014 18:21
Täitsa mõnus paljaltki.
sirts 26.märts 2011 17:40
väga-väga mõnus roog, mida meie peres ikka ja jälle tehakse. meie muna ei lisa, küll aga oleme juustu peale raputanud.
akire 23.nov 2008 12:22
Täitsa mõnus lisand praele,lisasin omalt poolt koorele ka pisut muna
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes