Köögiviljatoidud  » Lihata

Täidetud kartulid köömnekastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kartuliraamat
Kui valmistad täidetud kartuleid, ei pea neid alati enne keetma või ahjus küpsetama. Väga edukalt saab kartuleid enne ära täita ja siis ahju panna. Hästi sobib juurde köömnekaste.
Kogus: 3 portsjonit
Lõika sibulad poolratasteks. Prae kergelt kuldkollaseks ja maitsesta soola-pipraga. Lõika kartulitel sisu välja ning tõsta kartulid võitatud kõrgete äärtega pannile. Maitsesta kergelt kartulimaitseainega. Täida kartulid praetud sibulaga. Kalla pannile pool klaasi veini. Pane pannile kaas peale ja hauta kergel tulel peaaegu valmimiseni. Samal ajal keeda väljavõetud sisu väheses vees püreeks. Lisa maitseks õli (võid), soola, kartulimaitseainet - tee hea kartulipüree! Kastme valmistamiseks lõika sibulad väikesteks kuubikuteks ja prae pannil. Kui sibul on kuldkollane, lisa jahu ja kogu aeg segades ka vesi ning prae veel kergelt. Sega ühtlaseks massiks. Nüüd lisa köömned ja mesi ning maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel veel 3-4 minutit kergel tulel haududa. Kui täidetud kartulid on juba poolenisti valmis ja vein peaaegu ära keenud, lisa kartulitele kartulipüree ning kalla üle köömnekastmega. Lase kartulitel kastmes valmis haududa. Kaunista hakitud maitserohelisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Cristian 17.veeb 2014 05:42
Superior thinking deotnstramed above. Thanks!
täistera 21.nov 2008 23:56
Maitsev. Panin lisaks sibulale ka kaalikatükke täidiseks. Ja kartulipüree libistas viimase ahjusoleku ajal end sujuvalt kastmesse.. kuid maitset see ei rikkunud. Kastmes paneksin mett vähem ja köömneid rohkem. Ühesõnaga, soovitan proovida. Kuid mässamist on palju. Mõtlesin, et teen valmis, pistan ahju ja kõik, aga lõpptulemusena olin üle tunni rakkes. :)
1