Küpsetised

Lihtne kook tee kõrvale

Keskmine hinne: 2.91 Autor: Eva Palu
Lihtsalt ja kiirelt valmiv kook juhtudeks, kui köögikapis palju muud peale või, jahu ja suhkru ei leidu. Alljärgnev versioon pähklitega, aga õnnestub samahästi ka ilma.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane külm tükeldatud või, suhkur, nisujahu ja vaniljeekstrakt (või vaniljesuhkur + vesi) köögikombaini ja töötle kuniks mass on ühtlane. Haki pähklid ja sõtku käsitsi massi sisse. Võta madal koogivorm (siin kasutatud 10x30 cm-st vormi) ja suru tainas lusika seljaga vormi ja silu pealt ühtlaseks. Tee kahvliga koogi sisse mõned augud ja pane 180-kraadisesse ahju u. 30 minutiks küpsema.
 
Kuna kook tuleb mure ja ilusaid viile ei õnnestu hästi lõigata, aitab see, kui teed juba küpsemata koogi sisse noaga lõikeviilud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Noor kokkaja 21.märts 2012 15:41
Jube head tõesti! Ainult et mul ei tulnud see pehme, vaid rohkem nagu küpsiste moodi. Kas nii peabki olema? Aga siiski, ülimalt head!
Inge 08.nov 2010 13:43
Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli uskumatult hea - kadus niuhti taldrikult.
Tiiu 02.nov 2010 20:27
Minu meelest on jahu või koguse kohta veidi vähe. Tark tegu oleks või kogust veidi vähendada. Tuleb tervislikum ja ahi ei kärssa kuumast rasvast. Ei kahtle, et kook/küpsis poleks maitsev. Kindlasti proovin isegi järgi ;)
Tom 30.okt 2010 22:45
Ma proovisin ka seda kooki teha. Mul juhtus selline äpardus, et kook läks pooleldi süsimustaks kuna mul gaasiahijuga pliit. teine pool oli üpriski maitsev :) Järgmine kord proovin uuesti :) ehk siis tuleb paremini välja :)
liisa 30.okt 2010 20:25
väga maitsev:
säutsmoonik 28.okt 2010 22:26
Kui kook õhemaks vajus, oli äkki põhjus liiga suures plaadis - taigen ei ulatunud äärteni?! Kuigi retseptist loeks nagu välja, et tegu on suhteliselt paksu taignaga, mis tuleb vormi suruda...
meriketark 28.okt 2010 19:40
See kook on suurepärane,isegi kui aineid vastavalt oma soovile muuta.Näiteks kasutasin spelta täisterajahu koos jahvatatud kreeka pähklitega(mitte päris jahuks ei purustanud).Arvan,et lihtsalt hindaja pole harjunud kooke ilma muna ja küpsetuspulbrita tegema ja siis on algul pisut harjumatu.Väga tark mõte on enne ahju panekut tükeldada!
Kairit 28.okt 2010 10:42
Mina proovsin ka, päris hea tuli. Ma kahekordistasin koguseid ja tegin suurele plaadile ja ei jäänud liiga õhuke. Maitselt meenutab kaeraküpsist.
hindaja 27.okt 2010 18:25
või % ei tea, viskasin paki ka ära, aga see või sulas nagu koogi seest välja ja suhkur kõrbes, kuigi temperatuur oli madalamgi veel. Sellepärast uuringi, et kook on pildil pagana ahvatlev, et mis ma valesti tegin? Kombainiga imelihtne teha, ained ka reeglina alati olemas. Tahaks uuesti proovida, peab ju mul ka välja tulema. Koer kiitis taevani, teeks järgmine kord nii, et ise ka saaks. Igatahes jonni ei jäta ja proovin millalgi uuesti!
Eva 27.okt 2010 16:33
Pildi peal tehtud kook on tehtud 100% retsepti järele, tõesti õnnestus ja tuli maitsev. Millist võid kasutasid (peab olema 82%-ne)? Ja kas ahjutemperatuuri näidik on Sul korrektne?
hindaja 27.okt 2010 15:59
Jaa, ma lõikasin nagu kästud kuid sama kõrgeks see kook küll ei jäänud kui ahju pannes, ta sulas vineeriks ära. Ja isegi neid kohti polnud naha kuhu olid lõiked tehtud. Pilt on ahvatlev, seepärast ma ei saagi aru, mida ma valesti tegin? Ma kahtlustasin, et midagi on taigna komponentidest välja jäänud.
Eva 27.okt 2010 15:51
See kook ei peagi kerkima, jääb sama kõrge kui ahju pannes - selline õhuke ja mure nagu küpsis. Ja tükkide lõikamise kohta on retseptis soovitus antud...
kairi 27.okt 2010 11:22
Retseptis puudub ju küpsetuspulber. ilma selleta ei kerki ta kunagi
Hindaja 26.okt 2010 18:24
Proovisin täna seda lihtsat kooki. Kaalusin ained kõik korralikult kaaluga, ainuke muutus oli pähklite asemel rosinad, kuid tulemus oli kohutav! Ahjust välja võttes oli ta õhuke nagu vahvel ja kohutavalt kõva, andis tükke murda. Aga pole hullu koer on kohutavalt õnnelik, terve kook ja ainult talle. Mis seal valesti läks? Kas seal ei peaks äkki ka mõni muna sees olema???
1