Küpsetised

Seamaksa-sibulapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Päevaleht
Kogus: 6 portsjonit
Sibulamoos:
Koori sibulad ja haki õhukesteks viiludeks. Sulata paksupõhjalises potis või, lisa sibulad ja hauta tasasel tulel 1–1,5 tundi. Oluline on jälgida, et sibulamass kõrbema ei läheks. Keedis on valmis, kui sibul on karamellistunud ja tekkinud vedelik paksenenud. Maitsesta soola, pipra ja palsamiäädikaga. Äädikas annab magusale sibulamassile vajalikku hapet.
Maksa-sibulatäidis:
Maksa-sibulatäidise võib teha valmis päev varem, siis tulevad maitsed paremini esile. Tükelda sealiha väikesteks kuubikuteks ja pruunista. Lisa õlu ja maitseainepakike ning hauta segu kuni liha pehmenemiseni (u 45 min). Lisa puljong ja hauta veel 15–20 min. Samal ajal eemalda maksalt kelme ja kile ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Prae maitsestatud ja jahuga segatud maksatükid pannil ning lisa hautatud lihasegule. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta segu koos umbes 10 min. Eemalda hautiselt osa vedelikku (hiljem kasuta kastmeks). Lisa sibulamoos ja kuumuta segu viimased 5 min. Maitsesta lõplikult. Eemalda maitseainepakike ja jahuta.
Tainas:
Kui kasutad ploomirasva, eemalda rasvalt kilejas nahk ja haki peeneks või lase läbi hakklihamasina.Pane kõik komponendid köögikombaini ja sega, kuni tainas muutub ühtlaseks. Aseta valmis tainas kaheks tunniks külmkappi tahenema. Määri väikesed kuumakindlad vormid seest võiga. Rulli tainas lahti, tee paraja suurusega tükid ja määri nendega vormid. Aseta tainale täidis, kata pealt tainakaanega ja pigista ääred korralikult kinni. Määri pealt munaga ja küpseta 180 ºC juures 35–40 minutit. Serveeri pirukad hautamisleemest valmistatud kastmega, millele on lisatud tükike võid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa