Küpsetised

Peedipirukas valgehallitusjuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Põnev maitseelamus taimetoidu nautijatele. Krõbedal lehttainapõhjal olev punases veinis hautatud peet ja sibul maitsevad koos valgehallitusjuustuga hõrgult.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 40 minutit + 25 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sulata või ja mesi suures hautamiskastrulis. Lisa kooritud ja viilutatud sibulad ning kuumuta madalal kuumusel, kuni sibul on pehme. Lisa vein, maitsesta soola ja pipraga ning keeda vaikselt, kuni pool vedelikust on aurustunud.
Lisa õhukesteks sektoriteks lõigatud punapeedid ja jätka keetmist, kuni segu on paks ja läikiv. Sega hulka pool tüümianist ja lase jahtuda.
Rulli lehttainas nelinurkseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee 2,5 cm kaugusele äärtest noaga joon (ära tainast noaga läbi lõika). Tõsta täidis joonest sissepoole. Jaga peale sektoriteks lõigatud valgehallitusjuust ja ülejäänud tüümian.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni pirukaääred on kaunilt kuldkollased. Kaunista värskete tüümianiokstega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ants 23.veeb 2011 16:38
Et kogu mant üle äärte ei valguks.
liina 10.dets 2010 19:08
aga miks seda äärt sinna vaja on?
L. 31.dets 2009 15:26
lihtne ja väga maitsev, soovitan.
1