Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Peedipirukas valgehallitusjuustuga

Küpsetised

Peedipirukas valgehallitusjuustuga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Põnev maitseelamus taimetoidu nautijatele. Krõbedal lehttainapõhjal olev punases veinis hautatud peet ja sibul maitsevad koos valgehallitusjuustuga hõrgult.

üle 60 min

Valmistamisaeg 40 minutit + 25 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
500 g Lehttainas
TÄIDIS
25 g või
2 sl Mesi (vedel)
3 tk Punane sibul
3 dl Punane vein
500 g Peet (väiksed, keedetud)
3 sl Hakitud tüümian
125 g valgehallitusjuust
sool, must pipar
Sulata või ja mesi suures hautamiskastrulis. Lisa kooritud ja viilutatud sibulad ning kuumuta madalal kuumusel, kuni sibul on pehme. Lisa vein, maitsesta soola ja pipraga ning keeda vaikselt, kuni pool vedelikust on aurustunud.
Lisa õhukesteks sektoriteks lõigatud punapeedid ja jätka keetmist, kuni segu on paks ja läikiv. Sega hulka pool tüümianist ja lase jahtuda.
Rulli lehttainas nelinurkseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee 2,5 cm kaugusele äärtest noaga joon (ära tainast noaga läbi lõika). Tõsta täidis joonest sissepoole. Jaga peale sektoriteks lõigatud valgehallitusjuust ja ülejäänud tüümian.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni pirukaääred on kaunilt kuldkollased. Kaunista värskete tüümianiokstega.

KOMMENTAARID

Ants 23.veeb 2011 16:38
Et kogu mant üle äärte ei valguks.
liina 10.dets 2010 19:08
aga miks seda äärt sinna vaja on?
L. 31.dets 2009 15:26
lihtne ja väga maitsev, soovitan.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke