Küpsetised

Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 rooga
Peekon ja sinihallitusjuust annavad kartulitäidisele põnevaid maitseid. Seesamiseemned pirukapõhjas aga lisavad mõnusat pähklimaitset.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas + 20 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Valmista tainas käsitsi või köögikombainis. Haki külm või jahuga. Lisa seesamiseemned ja vesi ning sega tainaks. Vajuta 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külma.
Täidise tegemiseks lõika peekon ribadeks ja pruunista rasvata pannil. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pruunista koos peekoniga 5–10 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüned ja hakitud murulauk ning tõsta täidis põhjale. Klopi vispliga munad, koor, riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust ning vala vormi.
Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus 20 minutit. Kaunista värskete ürtidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katrin99 28.märts 2012 16:59
Väga hea pirukas, panin täisterajahu asemel 1dl rukkijahu ja 2 dl nisujahu, oli ka teistmoodi huvitav.
Merlin 22.apr 2011 18:15
Peekonit panin rohkem. Põhi jäi kuivaks, see nokiti taldriku ääre peale, ilmselt sobiks muretaigna põhjapeale ka teha. Et koogi sees on kartul ei saanud keegi aru. Väga maitsev.
Mufalda 29.apr 2010 22:48
Päris lihtne teha. Põhi oli mõnusalt krõmpsuv. Sinihallitusjuustu maitse ei olnud domineeriv seega, kellele sinihallitusjuust väga ei maitse, ei pea seda kartma. Mees kiitis ja soovib, et ma seda kindlasti veel kunagi küpsetaks.
lihtsaltkata 12.veeb 2010 15:05
hinne ununes: 5
lihtsaltkata 12.veeb 2010 15:02
lisasin veidi kukeseeni ja minu meelest oleks võinud peekoni kogus sedasi isegi väiksem olla. LIHTSALT VÕRRATU KOOSLUS!
kellukas 08.okt 2009 22:25
ma panin peekonit poole rohkem ja seeni panin ka sisse veidi...väga maitsev :)
Jaburmoor 26.märts 2009 08:13
Külmalt on veel kõige parem! Soojalt ehk pisut vänge, aga kõhtu täidab väga hästi-
Atsinna 19.veeb 2009 08:52
Õhtuse tee kõrvale tegin. Mees ladus singiviile kõrvale, sest vähe sinki olevat pirukas,aga muidu hea. Pojale eriti ei meeldinud ja mulle hakkas vastu soolasus. Lihtsalt vale juustu panin koos sinihallitusjuus-
tuga. Seesamiseemneid oleks võinud vähem olla, pähkline maitse päris tugev.
monca 14.veeb 2009 22:52
imemaitsev, ei suuda l6petada söömist:P
1