Küpsetised

Moonipalmik

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Hõrk küpsetis neile, kes armastavad moonisaiu ja muid mooniseemnetega küpsetisi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Hõõru toasoe pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, ülejäänud suhkur ja pisut jahu, nii et saad segades hapukoorepaksuse segu. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur, sool ja muna. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vanillsuhkur sool ja muna. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase räti all kerkida umbes tund ehk kahekordse mahu saavutamiseni.

2. Jaga tainas pooleks ja rulli kaks piklikku nelinurka. Täidise tarvis vahusta 100g võid tuhk- ja vanillsuhkruga, määri saadud segu ühtlaselt mõlemale tainatükile. Sega rosinad mooniseemnete, tärklise, sidrunist pressitud mahla ja riivitud koorega. Määri segu ühtlase kihina tainale. Keera mõlemad tainatükid rulli, vajuta otsad kokku. Põimi rullid omavahel palmikuks ja otsad alla.

3. Tõsta palmik küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase kerkida 15-20 minutit. Määri munaga ja puista peale mooniseemneid. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit (pöördõhurežiimil 30-40 minutit). Kui palmik pealt liigselt pruunistub, kata see poole küpsemise ajal fooliumiga. Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa