Küpsetised

Šokolaaditäidisega kringel

Keskmine hinne: 3.08 Allikas: 100 rooga
Paku seda mahlast ja maitsvat kringlit kohvi kõrvale vahetult peale valmistamist peaaegu jahtunult, muidu on seda raske lahti lõigata. Tänu ohtrale šokolaaditäidisega on kringel ka laste suur lemmik.
Kogus: 12 portsjonit
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega ühtlaseks. Sõtku tükkidena hulak toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. sõtku senikaua, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta 1 tunniks kerkima.
Täidise tarvis sega toasoe või kakaopulbri ja suhkruga. Rulli tainas piklikuks nelinurgaks. Määri täidis peale ning rulli tainaplaat tihedalt kokku (rull ei tohiks tulal väga jäme, seepärast peabki põhi olema piklik). Lõika rull kaheks võrdsekstükiks, tõsta mõlemad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja põimi kokku palmikuks. Kinnita otsad, et täidis küpsedes välja ei voolaks. Keera palmik hobuserauakujuliseks või vormi kringliks, määri pealt munaga. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit (pöördõhurežiimil 30-40 minutit) või kuni kringel on kauni värviga ja küps. Lase rätiku all jahtuda ning puista tuhksuhkruga üle.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merls 27.apr 2013 11:15
Tegin elus esimest korda kringlit selle retsepti järgi, aga lisasin väikseks tükeldatud õunu ja piimašokolaadi tükikesi ning kringel tuli väga maitsev!
Mõngel 18.juuli 2012 21:06
800g jahu ja 300g võid ja täidiseks purk Nussat, hea mahlane tuli :)
Tuule 10.dets 2011 20:07
Tegin ka poole taignakogusest ja täiskoguse täidisega. Minu jaoks liiga magus. Edaspidi kombineerin täidist vähemaks. Aga harjutamine teeb meistriks ja ennem ei tea kui pole ära proovinud.
Annika 27.nov 2011 15:00
tegin ka poole koguse taignaga ja täis koguse täidist :) väga hea tuli. täna teen jälle. ja kindlasti pähklite ja rosinatega ;)
hobiline 25.sept 2011 18:25
tegin kh muidu hea ja ok aga tõesti selelst kogusest saaks kaks tükkiteha ja maitselt nagu jääks midgai puudu aga arvan et oleks võinud pähleid ma panna ka siis oleks supper:D
nimetu 16.sept 2011 18:50
kuidas see võimalik on et tulevad samade kogustega erinevad kringlid, kui kõik on samamoodi tehtud?
lullaby 12.märts 2011 23:18
Tegin poole koguse taigent ja terve koguse sisu, väga hea sai!
veronts 25.veeb 2011 14:42
Kringel tuli mega hea ja mahlane ja oli ka järgmine päev super hea:):):)
Hindaja 03.jaan 2011 08:45
proovisin ka seda jõulude ajal teha,tuli üli mega hea... tavaliselt ma ise kringleid eriti ei söö, aga seda söön küll:)
Sabiina 14.nov 2010 17:19
Proovisin siis ka ära. Siiamaani olen soome kringlit teinud ja see on kõikide tuttavate lemmik. Tegelikult on need 2 täitsa sarnased ja mõni ütles, et polegi vahet, aga minu arust see oli veidi pehmem ja kuivem. Tegin täpselt retsepti järgides, et teaks kommenteerida ja ahju mahtus kenasti ära. Kui soome kringel kaalub mul 2kg, siis see tuli 2,25 kg. Tegemise ajal ei saanud küll aru, et täidist oleks vähe, aga lõpptulemuses oleks võinud nagu rohkem olla. Mõtlesin oma peaga, et äkki oleks algul pidanud suuremat kuumust kasutama, osa võid voolas välja selle 175kraadi juures. Natukene peaks täidise kogust suurendama, aga mitte palju.
Koogiküps 03.aug 2010 17:05
Kas nisujahu võiks rukkijahuga asendada?
lepatriinu24 06.mai 2010 09:48
Mina teen ka seda kringlit tihti, ja tõeliselt hea on. Lastele meeldib see veel eriti hästi. Muidugi kgused on suured, aga kui tahan vähem, siis olen kogused pooleks teinud aja kui on rohkem külalisi tulemas, siis on kogused sobivad. Soovitan soojalt! Ja veel, minul ei ole küll järgmiseks päevaks kringel kõva ega kuivanud olnud, korraks veel mikrouunis soojaks lasta, ja maitseb jälle nagu ahjust äsja tulnud!
M. 28.apr 2010 13:58
minu arvates on ka muna tõesti liiga palju kogused on ka muidugi suured... kui teete poole kogusest, soovitan ainult ühe muna panna
tammekad 03.apr 2010 17:49
super hea kringel tuli. Tegin pool kogust taigent eelnevate kommentaaride põhjal ning täis koguse täidist.. Kringel tuli nii super hea ning mahlane! Teen kindlasti veel. Kuna ma enne ei oolnud kringlit teinud, siis eeldasin et see on keeruline. Seda tehes aga mõtlesin et miks krt ma olen siiamaani kaneelirullidega viitsinud jamada.- kringlitegu on palju lihtsam ja kiirem :D
küpsetaja 29.märts 2010 20:21
Sellest taignast tuleb välja vabalt kaks kringlit, seega korraga tainast pole mõtet ära rullida, kui just ahjuplaat mega suur ei ole. Kuid Kringel tuli välja väga maitsev!
trully 26.märts 2010 13:34
Mina tegin üleeile seda kringlit. Tegin ilusti retsepti järgi, aga seda jahu kogust mul küll ei õnnestunud sinna taignasse ära mahutada. Taigen oli juba 700 grammi jahuga kõva ja järgmisel päeval oli sai täitsa kuivanud. Seda ka veel, et täidist jäi väheks ning tainast tuli nii palju, et need 12 inimest peavad küll elaevandi isuga olema. Kergelt soojana oli täitsa söödav, aga enam ei teeks.
criss 25.märts 2010 21:13
Ehmatasin lausa ära ..1kg jahu kohta 4 muna!?? 1 muna =1kg jahu..nii õpetati kokakoolis ja pagari erialal ka..liigne muna teeb saia kõvaks..:O:
anneli 16.märts 2010 18:08
Väga hea kringel tuli välja! Lisasin veel hulga pähkleid ja rosinaid!
kylli009 25.veeb 2010 14:13
Täitsa normaalne kringel tuli,lisasin rosinaid ka,suhkrut panen järgmine kord vahele rohkem,Ahjus oli mul ligi tund,kuigi mul pöördõhuga,40min oli üsna hele veel pealt.Ja sellest kogusest sain 2 kringlit;)
Hindaja 24.veeb 2010 14:59
Lisaksin rohkem suhkrut ning kindlasti teeksin glasuuri peale. Antud kogustest sai suure kringli, seega harjutamiseks teeksin poolte kogustega.. Üldiselt OK
Liivi 23.veeb 2010 17:00
Tõesti, ka mina sain sellest nii suure kringli, et see ei tahtnud ahju ära mahtudagi. Teeksin teinekord poole väiksema koguse.
vanaema 23.veeb 2010 16:55
Taoline retsept(natuke koguseid juurde lisatud) juba paarkümmend aastat vana,oli kunagises Nõuk.Naises -Sõbratari retsepti- all- Helgi kringel.Olen seda sestajast pea igaks tähtpäevaks teinud-laste ja lsatelaste lemmik.Vahele võib panna mida soovitakse.Mina teen 3 osa ja põimin kringliks.Jahu kogus on mul 600-700 g klaasi piima kohta.Kui jahu rohkem,jääb kõvaks. :D
leili 22.veeb 2010 12:21
shokolaad on ju tehtud kakaost;)
küpsetaja 22.veeb 2010 12:13
Kus siin siis ?okolaad on?
kerstitibu 20.veeb 2010 12:47
Väga-väga hea kringel! Laske fantaasial lennata meelepärase sisuga. Ainuke asi mis mid tohutult üllatas oli see ,et ahju sai pandud normaalse suurusega kringel ja välja tuli kolm korda suurem ja ma ei liialda! :) Tegemist ei ole küll 12 portsjoniga. Mina määrisin kahh võiga kui ahjust välja olin võttnud.
12