Küpsetised

Lehttainaga tuunikalapirukas

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: 100 rooga
Suussulav pirukas, kus õhuliste lehttainakihtide vahel on mahlane tuunikalatäidis. Maitseb hästi ka järgmisel päeval, kuid tingimata ahjus ülessoojendatult.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 minutit + 30 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Sega omavahel tuunikalakonserv, hakitud päikesekuivatatud tomatid, toor- ja Parmesani juust, kuubikuteks lõigatud mozzarella, keedetud muna ja basiilik.
Poolita tainas ja rulli kaheks kettaks, üks 5 cm teisest suurem. Tõsta väiksem ketas küpsetusplaadile, kalla peale täidis ja kata suurema tainakettaga. Ülejäänud servad lõika ära (neist võid teha kaunistused). Suru servad tihedalt kokku ja lõika kääridega sakiliseks. Pintselda pirukat lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mann 18.apr 2011 13:22
Super hea pirukas lihtsalt. Kadus väga kiirelt laualt. Sain poest veel tuunikala tomati kastmes ja basiilikuga niiet basiilikut sai isegi topelt sinna pandud. Õige parmesaniga on see veel kõige parem muidugi aga see ikka päris kallis ka. Igatahes suured kiidusõnad retsepti lisajale (Y)
annika 31.jaan 2011 11:14
Väga hea pirukas, kuigi tegin väikeste muudatustega.Poes, kus käisin ei olnud tuunikala tomatikastmes ega ka päikesekuivatatud tomateid. Lisasin nende asemel purustatud tomateid ja päikesekuivatatud tomatitega pestot ja mozarella asemel riivjuustu.
Kelly! 29.jaan 2011 18:20
Kui lehttaignast midagi teen, teen taigna ise ja ainult võiga,nati oliivõli ka,ei saa süüa neid poest ostetud taignaid, sest need on tehtud odavatest margariinidest,-
kuumalt jah ei tunne nii aga jahtunult jääb kohe kurgulakke vastik rasv.Võiga tehtud sulab suus,on siis küpsetis soe või külm-Teen rohkem tainast korraga valmis, parajad portsud hoian sügavkülmas kui mõni külla tuleb,hea kohe võtta, sulab ruttu.
marju 13.juuni 2010 16:23
väga maitsev tuli. mahlane ja hea. kindlasti soovitan teha. ja tõesti, ei olnud vaevarikas tegemine :).
Mmmerlekas 07.apr 2010 11:42
Hea lihtne teha ja mõnus vaheldus igapäevasele
1