Küpsetised

Šokolaadisai

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
See šokolaadist nõretav sai maitseb eriti hea ahjusoojalt. Et tegemist on pärmitaina-küpsetisega, varu valmistamiseks aega.
Kogus: 1 portsjon
Sega kuivpärm nisujahu ja suhkruga. Kalla juurde 40-kraadise temperatuuriga piim ja sulatud või (mõlemad sama temperatuuriga!). Sõtku tainaks ja lisa vajadusel jahu. Kui oled saavutanud elastse taina ja see hakkab käte küljest lahti tulema, kata tainas köögirätikuga ja aseta sooja kohta tunnikeseks kerkima (tainas peaks selle aja jooksul kahekordseks paisuma).
Sulata 50g võid ja tume šokolaad, sega suhkruga. Ülejäänud 50g võid haki noaga väikesteks tükkideks. Rulli kergitatud tainas jahusel pinnal õhukeseks (ristküliku kujuliseks), määri pealt või-šokolaadi seguga, jaga sellele võrdselt võitükid ja raputa lõpuks üle kaneeliga. Rulli tainas ühelt ja teiselt poolt keskelt kokku (vaata abiks fotot). Aseta veel 45 minutiks sooja kohta (kaetult) kerkima.
Määri pealt munaga, puista üle suhkruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta ahjust. Juhul kui sai on keskelt laiali vajunud, pane kahele poolele toestused (10 minutiks) ja sai püsib kenasti vormis.
Šokolaadisaia idee põhineb Martha Stewarti šokolaadi-babka retseptil
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ellu 29.okt 2011 17:45
läks valestiiiiii.. pärmitaigen ei olnud piisavalt paks ja ahju läks juba taigna-?okolaadi seguna.. eks siis pärast näen, mis sest saab....... :)
M & T 05.aug 2010 20:59
hmnjaa.. 1) kaneeli panime taignasse 2) rullisime taigna liiga õhukeseks ( võiksite siis täpsustada, et tainas peab olema nt 1cm paks vms). 3) või-?okolaadi segusse panime 1tl vanillisuhkurt ning 100g võid ja mingeid tükikesi hiljem ei pannud samuti ka kaneeli. 4) kui hakkasime plaadi peale seda 'saia' panema, siis esiteks see taigen natuke kleepus ja teiseks, see ei mahtunud plaadi peale ära. 5) küpsemise ajal tuli mõnest kohast ?okolaad välja.. ja see nö ?okolaadisai sai 15min valmis. 6) see paisus küpsemise ajal kaks korda suuremaks.. aga muidu oli väga maitsev :D :D ehk siis teine kord oskame paremini! ;) :P
lallu 17.mai 2010 20:00
täiesti nässu läks
kustu 06.märts 2010 19:16
:Tema mull teeb hullult valesti kuna suhkru mis käib või-sokolaadi siise paneb ta taigna peale:T
kustu 06.märts 2010 19:16
:Tema mull teeb hullult valesti kuna suhkru mis käib või-sokolaadi siise paneb ta taigna peale:T
kustu 06.märts 2010 18:38
kurat
kustu 06.märts 2010 18:37
mina teen hetkel seda ja ma arvan et tuleb isuäratav:)
leaanika22 04.märts 2010 17:47
minu arust oli palju sokolaadi.kui teinekord teen, siis panen kindlasti vähem sokolaadi.muidu päris hea :)
Marissa Bell 03.märts 2010 17:20
Väga maitsev.Ja pole eriti raske teha.
uudishimulik... 03.märts 2010 11:15
lugesin retsepti ja tekkis selline mõte,et kui kasutada sokolaadi kreemi,saaks nagu lihtsamalt.See on lihtsalt uitmõte,aga nädalavahetusel teen proovi ja annan teada.
Birgitta 02.märts 2010 20:08
Päris isuäratav...proovin kindlasti!
1