Küpsetised

Kapsapirukas kodujuustuga

Keskmine hinne: 1.8 Allikas: 100 rooga
Mahedamaitseline kapsapirukas, milles võid kasutada nii magusamat noort kui ka juba vanemat ja pisut puisemat kapsast. Värske kapsas hauta poolpehmeks, vanemat aga veidi kauem. Valmis lehttaina asemel võid kasutada ka isetehtud soolast muretainast.
Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga ning nõruta sõelal kuivaks. Sega juurde hakitud munad ja kodujuust.
Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ning vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Aseta koogivormi servadesse fooliumiribad, nii et servad ei vajuks küpsemise ajal alla. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit ja eemalda fooliumiribad.
Jaga kapsamass ühtlaselt tainale ja puista peale riivjuust. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt täidisele. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

NIPP:
Kui sulle meeldivad köömned, sega neid 1 tl jagu röstitult kapsamassi hulka. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rutt 05.okt 2014 22:08
Valisin värvi pärast lilla kapsa.. nämma!
Ketter 23.sept 2012 15:31
Kohe saab mul ka valmis, lõhn on jubehea :D
Izolda 12.märts 2011 20:29
Lisasin kapsale rohkem muna ja hapukoore asendasin kohvikoorega, millele lisasin natukene jahu. Pirukas tuli super hea!
mariseke 17 13.veeb 2011 11:57
kanafileed lisada on hea mõte, proovin järgi. Väga hea pirukas!
Viivika 25.jaan 2011 15:03
mina olen tavaliselt kaks kanafilee tükki maitseainetega ära praadinud ja sinna hulka seganud. Keele viib alla
neiu 08.okt 2010 13:37
see tundub juba nii hea. tuleb järele proovida
lolita 13.märts 2010 17:22
hapukapsaga on ka päris hea !;)
1