Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Peedi-šokolaadikeeks

Küpsetised

Peedi-šokolaadikeeks

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Pille Enden
Tume ja mahlane rohke šokolaadiga keeks on iga
magusasõbra unistus. Valmistamise hõlbustamiseks
võib tahvelšokolaadi asemel kasutada šokolaadihelbeid
(näiteks Vahine).

üle 60 min

Valmistamisaeg 25 minutit + 1 tund ahjus

Retsept
portsjonile
200 g keedupeet
pisut soola
3 -3.5 dl jahu
2 dl kakaopulber
1 sl Küpsetuspulber
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl suhkur
3 tk muna
2 dl õli
100 g Tume šokolaad
Riivi peedid. Lisa natuke soola ja kõik ülejäänud komponendid (välja arvatud õli ja šokolaad) ning sega hästi läbi. Lisa õli ja hakitud šokolaad ning sega. Vala segu võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 190-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda.Serveeri vahukoorega.

KOMMENTAARID

Erka 14.märts 2011 21:31
Ma olen täielik vahustamise-friik. Kuigi retsept vahustamist ette ei näe, siis mina ikka vahustan. Seekord võtsin end kokku ja EI vahustanud midagi. Segasin ained kokku, küpsetasin ja tulemuseks oli kenasti kerkinud aga väga pudisev keeks. Kui järgmisel korral seda kooki teen, siis vahustan ja õli asemel kasutan margariini või võid.
Erka 18.jaan 2011 22:11
Õli asendasin 180 g sulatatud küpsetusmargariiniga ja kakaod panin 2 dl asemel 1 dl. Keeksi küpsetasin silikoonist rõngasvormis. Tulemus oli tõeliselt ?okolaadine ja püsis väga hästi koos.
elgee 21.sept 2010 18:07
Mina panin 2dl õli aga keeks ikka laguneb muidu on väga hea.Äkki peaks muna rohkem panema?
Nublu 27.veeb 2010 15:36
Super keeks! Parim, mis saanud olen! Väga mahlane ja ?okolaadine! Ja kakaopulber peab ikkagi mõru olema, mitte magus, siis ei tule liiga magus keeks.
suvii 20.dets 2009 18:53
Väga maitsev keeks, aga mina panin kakaopulbrit küll palju vähem u.2 sl ja maitset isegi liiga palju. ?okolaadi võib ka pisut vähem panna, kes väga tugevat maitset ei armasta. Kuid julgen kõigile soovitada, väga mõnus ja uudse maitsega keeks.
Doosekas 28.nov 2009 18:54
Hinne ka
Doosekas 28.nov 2009 18:54
Keeks taldrikul ja maitse väga hea:). Tegin ainult sama vea, mis mömmimamma-õli kogus tundus üüratu ja mõtlesin seda vähendades sohki teha ja....laguneb kahjuks laiali, kuid õnneks maitse pole kannatada saanud. Soovitan proovida:Y
mömmimamma 24.nov 2009 15:05
Ma arvan küll, et 1 supilusikatäis, muidu ta ju ei kerkiks. Näit tavalise keeksi puhul aitab kerkimisele kaasa ju või ja muna vahustamine suhkruga, siin seda aga teha ei tule. Ise panin 1 dessertlusikatäie. Vaniljesuhkru osas kindlasti võib ka vähendada - oleneb kui suur vaniljesõber ollakse. Sest põhimaitse annab ikkagi kakao ja ?okolaad.
siisike07 24.nov 2009 00:07
Vaatasin keeksi komponente, kas tõesti on mõeldud küpsetuspulbrit 1 sl(supilusikas???) ja sama ka vanilje suhkruga?
mömmimamma 30.okt 2009 14:08
Kuna panin 1,5 dl valget ja 1 dl fariinsuhkrut, siis üleliia magus küll pole. Samas mängis kurjalt kätte õli koguse vähendamine, keeks ei püsi kooks. Aga muidu väga hea, kuigi lapsed ei arva sellest midagi - liiga vänge. PS: peale tegin Merevaigust ja fariinsuhkrust võõba.
mömimamma 28.okt 2009 13:57
Tänan vastuste eest! Reedel siis annan ise teada, kuidas välja tuli.
NurrMarta 27.okt 2009 18:25
Peet ja shokolaad sobivad omavahel väga hästi! Ma ei ole seda konkreetset keeksi teha proovinud, aga mingi muu variandiga olen kunagi katsetanud. Peakski uuesti ette võtma :)
Atsinna 27.okt 2009 15:19
Miks sa peedi osas kahtled? Mina ei näe peale vaadates midagi , mis vale olla võiks. Ilmselt keegi pole seda proovinud teha. ja kui sina valmis teed, siis ongi võimalus kommenteerida.
mömmimamma 27.okt 2009 14:08
Palun kommenteerige seda keeksi!
mömmimamma 18.okt 2009 13:45
Kas tõesti keegi pole seda keeksi proovinud? Ma siin võtan hoogu, aga natukene kahtlen selle peedi osas. Palun kommenteerige!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes