Küpsetised

Kapsavorm hakklihaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Klassikaline vormiroog kapsa ja hakklihaga on maitsev ja väga lihtne valmistada. Kui oled harjunud tegema kapsahautist, võiksid nüüd proovida vormirooga, millele annab mahlakust õun. Serveeri keedetud kartulitega. Lisandiks sobib pohlamoos.
Valmistusaeg: üle 60 min

ETTEVALMISTUSAEG 20 MINUTIT + 45 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Kogus: 6 portsjonit
1. Puhasta ja haki kapsas. Pruunista hakitud sibul ja kapsas rasvaines.
2. Hakklihasegu valmistamiseks sega riivsai ja puljong ning lase umbes 10 minutit seista. Haki sibul ja lisa hakklihale. Sega juurde muna. Maitsesta.
3. Pane pool kapsakogusest kuumuskindlasse ahjuvormi.
4. Kata kapsas hakklihaseguga. Lao peale õunaviilud.
5. Kata ülejäänud kapsaga.
6. Küpseta 175ºC juures umbes 40 minutit
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riivjuust 24.apr 2010 15:06
Võtab jah rohkem aega. Ja hakkliha pruunistamine teeb asja kõvasti paremaks.
jäts 17.nov 2009 15:43
Kui hakkliha enne ahju panemist pannil pruunistada, siis oleks tõenäoliselt parem, aga ahjus kapsa vahel "keedetud" hakkliha oli üsna ebameeldiv. Maitselt oli söödav, kuid kuigi sundisin ennast ja last mitu päeva seda sööma, läks pool kahjuks ikka prügisse. Mina jään ka värsekapsahautisele truuks.
xellax 29.okt 2009 12:13
Minu tehtd vorm jäi palju ilusama väljanägemisega, kui selle retsepti juuresoleval pildil näha. Maitse supper. Eelmine kommenteerija pani ehk kapsa pruunistamisel palju rasvainet. Mul täietsi mõnus mahlane tuli :P
bahjiggity 24.okt 2009 19:07
Särtsu pole selles söögis. Midagi oleks veel juurde olnud vaja maitset andma. Ja rasvane tuli ka.
kapsas 23.okt 2009 20:20
hinne ka
kapsas 23.okt 2009 20:20
Väga hea oli. Ja märksõnaks wok-pann. Sai kõik korraga alla 15 minutiga pruunistatud.
Regina 23.okt 2009 16:45
Ära proovitud ja maitses hästi . Hea vaheldus tavalisele värskekapsahauti-
sele.
Kringy 22.okt 2009 18:20
Proovisin ja minu meelest oli päris hea.
supersidrun 21.okt 2009 19:58
tegin ka ära...sama kommentaar mis Katsetajal...kapsast pruunistasin kahes jaos..ja see võttis aega...norm tuli...aga arvan et teinekord teen siiski lihtsalt kapsa-
hakklihahautist...-
mitte seda vormi varianti
katsetaja 21.okt 2009 12:42
Mina tegin eile. Ettevalmistuseks kulus kindlasti rohkem kui retseptis märgitud 20 min, sest kapsa pruunistamine võttis palju aega (u. 2 x 20 min) ja lisaks veel hakklihasegu tegemine, õunte tükeldamine jne. Maitse oli keskmine (ei midagi väga suurepärast, aga süüa täiesti kõlbas). Suure töö tulemusena oleks saaduseks siiski oodanud midagi veidi omapärasemat või paremat. NB nõuanne: kapsaga saab ilmselt kiiremini ühele poole, kui on võimalik kasutada hästi-hästi suurt praepanni, et kogu kapsahulk korraga sinna peale ära mahuks (minul oli kodus tavaline keskmine praepann ja sellega tuli kapsast pruunistada 2 korda)
õhtusöök 21.okt 2009 09:10
täna teen. Ma arvan miski pärast, et see on väga hea.
supersidrun 20.okt 2009 14:19
on keegi teinud juba?...maitseb?
1