Küpsetised

Kõrvitsa-ingverikeeks

Keskmine hinne: 3.46 Allikas: 100 rooga
Hautatud kõrvitsapüree muudab keeksi mõnusalt mahlaseks.
Kogus: 1 portsjon
Sega kausis jahu, kaneel, nelk, sool, küpsetuspulber ja sooda Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kuumuta kõrvitsakuubikuid kastrulis, kuni neist eraldub vedelik, ning hauta siis pehmeks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel 5 minutit. Püreesta kõrvits, lisa kohvikoor ja vanillsuhkur. Sega munavahu hulka kordamööda jahu- ja kõrvitsasegu. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi. Küpseta 200kraadises ahjus 55 minutit.
Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lika 28.veeb 2017 23:55
Ülimalt hea! Kerkis väga ilusti. Tulemus kohev ja õhkõrn. Suhkrut panin 100dl vähem kui retseptis ja minu jaoks on see ka ülimalt magus. 5+
laisk 01.nov 2011 17:15
Järgisin koguseid, lisasin rosinaid, tuli väga hea mure keeks. Mõtlen, et pohladega saaks veelgi parem mmm. Törts viskit võiks ka lisada.
pumpinchild 01.märts 2011 18:56
Kõrvits ei kõrbe kuumutamisel põhja kui panna tükike võid ja tilk vett põhja. Sõin just esimese tüki kooki, imehea, täiesti üllatavalt maitsev tuli. Tuhksuhkrut ei pannud, ei tundu vajalik. Ahjus küpses tund ja 10minutit.
age 06.dets 2010 15:31
Olen teinud seda keeksi juba 5 korda ja igakord kaob laulat nagu "soe sai" Oma kogemustest võin öelda et kõrvitsad on erinevad. Tihkema viljalihaga kõrvitsale tuleb vett natuke alguses juurde panna, kuna kõrvits ei aja vett välja, milles ta saaks haududa. Küpsetada on parem 180 kraadi juures ja pöördahjuga ahjus ja pigem kauem, siis küpseb ka keskelt ilusti läbi. Soovitus on ka kõrvitsapüreel lasta jahtuda enne kasutamist.
helen79 02.dets 2010 10:45
Proovin nüüd teist korda teha. Esimene kord kõrbes kõrvits ingveriga natuke põhja, sellegi poosest tuli väga mõnus keeks. Kõlbab ka sügavkülmas säilitada:)
kaapekakuke 19.okt 2010 11:14
Hmm.Huvitav ka suvikõrvitsast tuleb ka sama hea?
NAAJ 22.sept 2010 18:42
Nende kogustega tuli välja suur, pehme ja mahlane keeks. 500 g kõrvitsast saigi just 250 ml püreed. Ingveripulbrit panin 0,5 tl. Taignasse oleks võinud lisada veel kas rosinaid või siis ?okolaaditükke, aga mina tegin jahtunud keeksile peale veel ?okolaadiglasuuri. Küpsetamiseks kulus 1 t ja 15 min.
pipi 02.mai 2010 16:26
kus te retseptis kardemoni näete?
tertsik 12.jaan 2010 15:20
Niisis, Sain asjale pihta, miks ei ole siin püreekogust. Nagu eelneval mainisin, siis panin 200-250 ml sügisel valmistehtud püreed taignasegusse, 1/2 tl jahvatatud ingverit siin mõrgitud 2 cm asemel. jahvatatud nelki panin 1/2 tl, muidu oleks mõru olnud. Soodat ei pannud, ei old võtta. panin ka külmutatud maasikaid sisse. ja hea tuli välja, teinekordki teen, mõnus piimaga süüa.
tertsik 11.jaan 2010 18:31
tegelikult võiks olla ikka dl´tes ära märgitud vajaminev kõrvitsapüree kogus. mina panin 200-250 ml... eks näis mis välja tuleb :D
tertsik 11.jaan 2010 17:46
Kõrvitsapüree on mahlasuse tagamiseks, ma küll ei kujutaks ette kui mul peaks tulema kõrvitsamaitseline keeks :S Maitse asi, ma olen samalaadset asja teinud apelsini maitselist (ilma kaneeli ja ingverita), siin tares on retsept saada. http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=8138
, ilmatuma mõnus kook. Aga selle siin proovin täna ära!
Liisav 20.dets 2009 18:20
Sobib hästi jõuludeks. Jälgisin retsepti puhul täpselt koguseid ja keeks tuli välja väga hea (tavaliselt vajavad retseptide kogused natuke korrigeerimist). O-
len nõus, et maitseained võimutsesid kõrvitsa maitse üle. Kes tahab rohkem kõrvitsa maitset tunda neil soovitan maitseaineid vähem panna
Nell 06.nov 2009 16:58
Maitsev keeks tuli, kõrvits andis küll mahlasuse, kuid kardemon, kaneel ning ingver võidutsesid kõrvitsa maitse üle.
1