Küpsetised

Keelekese küpsised

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
Vanad head keelekese küpsised on paljude lemmikud. Küpsised valmivad kiirelt, kuid parema maitseelamuse nimel peaks laskma neil enne söömist täielikult jahtuda, nii muutuvad need krõbedamaks. Küpsiseid võib krõbistada tee või kohvi kõrvale, ent hästi maitsevad need ka koos kohupiima- või toorjuustukreemiga.
Kogus: 1 portsjon
Hoia mune enne taina valmistamist vähemalt pool tundi toatemperatuuril.
Vahusta suures kausis mikseriga munavalged, nii et vahule tekivad pehmed tipud. Lisa vähehaaval pool tuhksuhkrust ja vahusta seni, kuni ilmuvad teravad tipud. Mikserda väiksemas kausis munakollased. Pane tasahaaval juurde ülejäänud tuhksuhkur ja vahusta suurel kiirusel, kuni saad paksu heleda vahu (umbes 4‒5 minutit). Maitsesta see vanillsuhkruga. Sega munakollasevaht ettevaatlikult munavalgevahu hulka. Pane vähehaaval, umbes veerand kogusest korraga, hulka jahu, ise pidevalt segades. Kalla tainas tasakesi kondiitripritsi, millel on 1 cm suurune ümar otsik. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pritsi sinna 8 cm pikkused tainaribad, jättes neile 2,5 cm laiused vahed. Sõelu ribadele tuhksuhkrut. Küpseta 180kraadises ahjus 8‒10 minutit ehk kuni küpsised on helekuldsed. Libista need koos küpsetuspaberiga restile ning lase 10 minutit jahtuda. Eemalda paber ja jahuta küpsised restil täielikult.
Kogustest valmib 40-50 küpsist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Piret 15.juuli 2012 17:35
Tõesti head.Laps on kõige parem indikaator ja tema käis kausist võtmas seni kuni neid jätkus.Lisaks siiras `` Väga maitsev``.
troll20 12.juuli 2012 19:48
tegin lapsega koos ja super head, teen teinekordki
Nati 13.juuni 2012 19:58
Mina tegin topelt koguse ja tuli 4 suurt plaaditäit! 11.a
nuudel 29.okt 2011 16:44
need on väga maitsvad. praegu on teine plaati täis ahjus.(t)
Liisi 16.mai 2011 20:01
viivad tõesti keele alla, sellepärast on vaja kogust kahekordistada:D, muidu saavad nii kiiresti otsa:D aga siis on jube suurt kaussi vaja kus muna vahustada:D
nuku 09.märts 2011 18:38
lihtsalt, kiirelt ja maitsvad
Cody 16.veeb 2011 23:15
väga mõnusad ja õhulised jäid. Täpselt sellised nagu peavadki olema. Ja või ei käi nende sisse tõesti.
mm nämma 04.sept 2010 22:15
tegin ka neid küpsiseid ja väga head tulid kõik sõid ja kiitsid nimi on ka õige keelekese küpsised viib lausa keele suust.
hihihii 23.aug 2010 14:22
minu ema ütleb et vanasti olidki sellised keelekese küpsised. väga head on:Y
BNOE 18.aug 2010 11:09
Tegin ja väga head tulid, kõik kiitsid. Teen neid vähemalt kord kuus ja lähevad nagu soojad saiad.
omamaitse 22.juuni 2010 11:32
:S Mida te jamatè?! :S
omamaitse 22.juuni 2010 11:32
:S Mida te jamatè?! :S
Didi 28.veeb 2010 12:10
Kuulge, te ajate need küpsised muuga segamini, keelekestes ehk ladyfingersites ei käi mingit margariini ega võid sisse. Keelekesed ongi biskviitküpsised!
em 17.dets 2009 23:31
Keelekese küpsiste sisse ei käi rasvaine, sest need on biskviitküpsised. Ja nad ei pea ka kerkima väga. Kui tuhkusuhkur küpsistele enne küpsetamist peale puistata, siis tulevad väga head küpsised. Olen selle retsepti järgi proovinud ja tulid välja küll.
diinah 14.dets 2009 18:11
see paistab olema tõesti mingi teine keelekese küpsis, sest minu teada peaks selles tavalises, klassikalises keelekeses olema ka margariin.
sdfghj 14.dets 2009 15:45
kohutav . nad ei kerki üldse . mad on vastiku maitsega
Reeli3 08.nov 2009 11:03
Tytar proovis teha neid kypsised.Keelekesest asi ytleks,et suht kaugel.Pigem on tegu biskviitkypsisega.-
Asi tundus kahtlane juba retsepti lugedes seetõttu,et taignas puudub...või. Kypsi-
sed jäävad suht kõvad,ei kerki.Aga syya kannavatavad.
1