Küpsetised

Koorene kartuli-küüslauguvorm

Keskmine hinne: 2.66 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Serveeri lisandina kala või liha kõrvale, vorm sobib hästi näiteks kõrvaloleva ahjuprae juurde.
Kogus: 6 portsjonit
1.  Koori kartulid ja küüslauk ning viiluta hästi õhukesteks viiludeks. Aseta kartulid külma vette likku, et tärklis eemalduks. Kurna korralikult.
2.  Määri ahjuvorm võiga kokku ja lao esimese kihina põhja kartuliviilud,
3.  Kihile kartulitele puista küüslauguviilud, tüümian, sool-pipar, tüümian, siis taas kartulid ja maitseained ning nii mitu korda.
4.  Vala kartulid üle kohvikoorega.
5.  Laota kõige peale väikeseid võitükikesi ja küpseta 180 kraadi juures kuni 45 minutit.
# Kihtide vahele sobib lisada ka basiilikut ja päikesekuivatatud tomateid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
koka 02.sept 2016 15:31
Mina teen kilost kartulitest, küüslauku 3 küünt, lõpus peale riivitud suitsujuustu... jube hea...
ann 03.jaan 2016 21:49
hoiatus, koor ei paksene
külamari 08.dets 2015 13:32
Mina olen seda vormi teinud madala ümmarguse nõuga ja eelnevalt keetnud vaiksel tulel pliidi peal poolpehmeks ja siis ahju pannud, muidu jäävad kartulid pooltooreks. Kartu-
likogused 6 inimese kohta on muidugi väikesed, aga küüslauku jälle natuke palju.
SuperKokk 15.okt 2015 15:18
Valesti teete seda rooga! Esiteks peab kartuleid enne ka keetma. Alles siis tükeldada ja vormi. Kraade peab olema 220 ja aega ca 1 tund. Kihtide vahele tuleb panna ka juustu ja tilli. Muidu tuleb teis see nagu supp!
sekspomm 21.nov 2012 14:13
till on lahe :T:N:N:D
Annika 06.apr 2012 17:06
täna proovime mehega teha.Loodan,et tuleb hea;)
efffy 31.märts 2012 16:10
Ma muutsin seda retsepti vähe. Panin kartuli kihi siis seene-sibula kiht siis jälle kartulid ja peale küüslauk ja maitseained, siis jälle kartulid ja päikesekuivatatud tomatid ja küüslauku veel ja maitseained ja siis kartulid ja koor peale ja kõige lõpus veel juust. Jube maitsev, mees ka kiitis taevani :)
Carmen 30.okt 2011 15:25
Nii maitsev söök ,et ma ei teagi kas ma tahan veel teha:Y;)...
liisu1991 18.juuli 2011 16:13
Kas küüslaukul liialt tunda pole?
Katrin 27.apr 2011 14:41
Praegu teen ka seda. Lõppus veel panen juurde juustu ja tomateid.Igatahes tundub et tuleb välja maitsev söök!
Kaisa 23.apr 2011 15:57
See peaks väga maitsev olema .. Proovin kohe järgi ! :D :Y
pettunud 12.veeb 2011 15:13
Kuulge, kas olen mina loll või olen mina õgard, aga 600 grammi kartuleid kuuele sööjale on absurdne mu meelest. Üks kanamunasuurune kartul kaalub ca 100 grammi. Et siis 100 grammi kartuleid sööja kohta, kusjuures see kartul on veel koorimata. See 600g kartuleid oleks mu meelest paras kogus kahele keskmise isuga sööjale. Tegin ka eile. Koguseid suurendasin mõistagi. Kohvikoort polnud, panin piima. Küpsetasin 200 kraadi juures pöördõhuga tund aega, siis olid kartulid pehmed. Süüa kannatas, aga kiita küll polnud põhjust. Ma ei saa küll aru, miks 17.jaanuar 2010 anonüümne kasutaja on seda retsepti viie tärniga hinnanud - ise teatab, et pani ahju ja ei tea, mismoodi välja tuli.
marialiina 05.nov 2010 16:00
Keerasin ka kuumuse soovituste järgi 220 peale, aga kartul ei tahtnud mul küll kuidagi pehmeks minna, nii et lõpuks ei olnud kooresest vormist juttugi. Ühe korra katsetan veel, aga siis proovin keedukartulitega.
Lele 27.juuni 2010 16:00
Lisasin kartuli viilude vahele veel tomati viile ja juustu ja tuli väga maitsev. Tõsiselt hea roog. Soovitan soojalt:)
Swea 10.veeb 2010 14:16
Mina keetsin ennem kartulid ära ja lõikasin pisikesteks kuubikuteks, kuid lisasin samuti juustu ja tilli, tüümiani ja väga maitsev!:):Y
tere...... 17.jaan 2010 20:10
mina just panin ahju aga samamoodi panin 220 kraadi eks näha ole mis välja tuleb..
tere 13.jaan 2010 15:34
aga kui kaua 220C juures küpsetada?
MiaKiara 06.jaan 2010 16:01
Väga maitsev ja lihtne teha kuid jah kraadid peaks olema 220 siis saab õige vormi:)
Maarja 03.jaan 2010 18:35
Väga hea iseenesest, kuid 180 kraadi on ilmselgelt vähe, jäi nagu supp. Kui keerasin 220 kraadini, võttis vormiroa kuju. Muidu soovitan soojalt
puhtsarvik 22.dets 2009 23:16
mmm homme proovin ja mees arvas et koos juustuga
Kristina 01.nov 2009 08:18
Tüümiani asemel maitsestasin tilliga ja kihtide vahele panin veel juustu. Väga hea ja lihtne teha.
liisbet13 29.okt 2009 12:51
Väga inspireeriv retsept vahelduseks, kui raha kuu lõpus otsas, kuid kartuleid kodus veel jagub.:)
1