Küpsetised

Porgandipirukas numero uno

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Millillegipärast valmistatakse porgandipirukat Eestis vaid ühel moel – porgand, muna, pärmi- või lehttainas. Vahelduseks võiks aga teha ka teisiti.
Kogus: 4 portsjonit
Koori porgandid ja pastinaak. Lõika pastinaak ratasteks, porgandid jäta terveks. Kuumuta pannil või ja pisut õli ning pruunista juurviljad. Lisa soola, pipart ja värskelt riivitud muskaatpähklit.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aseta peale porgandid ja pastinaak.
Puista üle riivjuustuga ja küpseta 200°C juures ca 20 minutit, kuni tainas on kuldne ja juust krõbe. Sel ajal keeda munad ja valmista roheline kaste.
Kastme tegemiseks haki till, petersell, basiilik ja pune ning sega kokku. Lisa oliiviõli, palsamiäädikas, riivjuust ja pipar ning sega kõik läbi. Kui pirukas on küps, aseta selle pinnale munaviilud ja piserda üle rohelise kastmega.
Söö pirukat kohe, sest kõige maitsvam on see otse ahjust võetuna.
Selle piruka idee tekkis mul päeval, mil väljas oli tohutult tuuline, külm ja sadas vihma. Taolised ilmad on ideaalsed soojade pirukate väljamõtlemiseks.
Mu õde andis sellele pirukale maksimumpunktid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mees 34.aastast 29.märts 2010 17:57
jh ...porgand-muna pärmi või lehttaignas. Aga seda retsepti ei leiagi siit :)
marge 29.aug 2009 21:56
tõeliselt vahva idee
1