Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Mahlased õunapommid

Küpsetised

Mahlased õunapommid

Heivi Peterson 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Proovi neid mahlaseid saiu vahelduseks tavalistele kaneelisaiadele ja sa koged – võrratud õunapommid lausa sulavad suus!

Ettevalmistusteks 15 minutit + kerkimisaeg + küpsetamiseks 8–12 minutit

Retsept
portsjonile
400 g nisujahu
25 g Presspärm
3 dl Piim
100 g Või
0.5 tl Sool
0.5 dl Suhkur
250 g Kodujuust
TÄIDIS
1 tk Õun
Fariinsuhkur
1. Pudenda pärm kaussi. Lisa külm piim, toasoe või, sool, suhkur ja enamik jahust ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa kodujuust ja ülejäänud jahu ning sõtku korralikult läbi.
2. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga 25 osaks. Vormi need pallikesteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase kerkida 1 tund.
3. Koori õun ja eemalda südamik, lõika viljaliha tükkideks. Pane iga pallikese keskele üks õunatükk ja 0,5 tl fariinsuhkrut.
4. Küpseta ahju keskosas 225 °C juures 8–12 minutit ning jahuta seejärel rätiku all.

KOMMENTAARID

ämblik naine 16.okt 2012 21:52
Streisli puru käib originaalis ka peale.
elise^^ 03.veeb 2012 22:50
Jahu pidin kõvasti rohkem panema, tainas oli muidu kuidagi väga vedel. Üldiselt tulid hästi magusad nii et üle kahe korraga kindlasti süüa ei jõua aga täitsa head! :)
kaidi 30.sept 2011 11:38
Pommid tulid väga maitsvad. Kasutasin külma piima asemel sooja piima, sest jätsin kerkima vaid 15minutiks. Õunatükidele lisaks panin sisse ka virsiku tükke, andsid magusama maitse. Igatahes lihtne retsept. NB! Jahu panin rohkem, sest tainas kleepus väga käte külge.
Laura 07.märts 2011 12:09
Õunapommidena mulle ei meeldinud, aga tainas oli hea, teen sellest vastlakuklid!
emaemu 08.sept 2010 20:01
Väga maitsvad, kui vaid välimus oleks ka nii ilus nagu pildilt paistab. Õnneks ei riku välimus maitset, kuigi keegi võiks avaldada saladuse, KUIDAS on võimalk sellise ilusa kujuga neid pomme teha;)
Rixa 27.aug 2010 17:53
Minul jäi tainas suht vedel, panin jahu veidi rohkem kui retseptis ette nähtud, aga kerkides vajusid ikkagi kuklid pannil laiali. Ja pallikesi vormida oli ka veidi keeruline, sest tainas jäi käte külge kinni, kuigi sõtkusin teda ikka päris kaua eelnevalt. Aga kokkuvõttes olid siiski väga head, eriti soojana ahjust võetuna!
virve 20.veeb 2010 17:54
Kui kellelgi tuleb veel mõte sellest tainast kaneelisaiu üritada, siis ma ei soovita!:O tainas muiud oli hea ja pehme, ma lisasin veel 100 g jahu, kuna muidu oli liiga pehme ja jätsin siis kerkima. Kaneelisaiakeste vormimine ebaõnnestus küll just taigna pehmuse tõttu täielikult, kuid valminud hmm..kaneeli-
kuhjakesedolid muidu maitsvad küll:Y
Juppstükk 21.sept 2009 11:34
Väga mämm-mämm :Y Lisasime kodujuustu asemel paki kohupiima ja tulid väga head! Järgmine päev tegime samast taignast (v.a. kohupiim ja nii palju suhkrut) viineri-
juustupirukaid ja super-super head tulid!:Y
Margit 28.juuni 2009 19:37
Huvilisele: neid tuleb umbes 25 tükki, nagu retseptis kirjas. Kui olen neid ise teinud, annan ka oma hinnangu siia - seni ei oska midagi arvata ;)
huviline 03.juuni 2009 13:58
Palju neid sellest kogusest umbes tuleb?
Hindaja 05.veeb 2009 15:14
Appi-appi-appi-appi! Mu kõht! MIND EI TOHI KÖÖKI LASTA! JUMALIKUD POMMID!:YVäga uhked tulid välja! Ja kui maitsvad ja mahlased veel! Igale kuklikesele pudistasin enne ahju panekut peale veel võist-jahust-
fariinisuhkrust ja röstitud pähklitest tehtud puru(seda oli jäänud veidi õunakringliteost http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6761
üle). Kindlasti teen neid palju kordi veel!
Kokkamas95 16.nov 2008 12:08
Mul ei tulnud küll nii ilusad nagu pildil, sest tainas oli natuke vedel ja seetõttu ei kerkinud hästi, natuke rasvased jäid ka aga maitse oli hea :Y
Secu 27.okt 2008 17:24
Väga kerge oli teha ja kadusid kiirelt laualt kõhtudesse - imelised. Nii pehmed ja mõnusalt magusad.
logimata Põldmari 17.okt 2008 16:15
Täitsa huvitav kohe, kas tulevad välja ka. Mul oli kodus ainult hapukoorega kodujuust ja panin selle ja pärm oli va vist veidi vana:D Aga no eks ta paistab... praegu kerkib ahjuotsas;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes