Küpsetised

Kukeseene-suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök
Serveeri pirukas ahjusoojalt koos värske salatiga. Imemaitsev saab roog kukeseente, aga ka muude värskete metsaseentega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
Sega komponendid ühtlaseks tainaks, suru 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Prae kukeseened hakitud sibula ja küüslauguga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja prae veel mõni minut. Jahuta, sega juurde kodujuust, munad ja koor. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Puista üle riivitud kitsejuustuga või siis pudista juust pirukale. Kõige peale riivi tavalist juustu. Küpseta ahjus veel 20-25 minutit.
Kui teie peres kitsejuustu ei armastata, kasuta täidises topeltkogus tavalist juustu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pille 06.juuli 2013 16:42
Lisasin taignale lisaks 1dl jahu, muidu jäi liiga märg. Pirukas sai superhea, julgen kõigile soovitada!
Trinsu 07.okt 2012 16:09
Tõesti väga maitsev ja soovitan proovida. Ainuke probleem oli mul selles, et pirukas jäi veidi vedel, kuna suvikõrvits ajas palju vedelikku välja. Järgmine kord praen suvikõrvitsat hoolikamalt, siis ei tohiks sellist muret tekkida. Siiski oli ülimaitsev ja soovitan!
Jutsukene 13.sept 2011 10:24
Panin ka jahu pooleks täisterajahuga ning koore asemel piima. väga maitsev!
Birgit Pirukas 30.aug 2011 22:35
Kohandasin ka retsepti veidi enda maitse järgi: 1/3 jahukogusest asendasin täistera nisujahuga, kukeseeni panin julgelt rohkem :P, koore jätsin välja ja maitsestasin tüümianiga. Söödi ja kiideti! Kindlasti teen veel!
anxsar 05.aug 2011 22:51
Soola ja pipra asemel panin täidise sisse sinihallitusjuustu 100g, pirukas oli väga maitsev. Ja kindlasti oleks hea olnud ka ilma selle lisandita.
mariseke 17 18.juuli 2011 14:02
Ülihea pirukas, soovitan!
Kataz 01.dets 2010 19:32
to fetka: ostsin poest külmutatud pärmilehttaigna.
Inge 13.sept 2010 12:21
Soovitan kõigil selle piruka valmistamine just nii seenerohkel ajal ette võtta. Suurt veava ei nõua ja tulemus on väga mõnus! :)
Hindaja 27.juuli 2010 13:03
Maitses hästi!
fetka 05.veeb 2010 15:55
Kataz, millist taigent ostsid?
Kataz 05.jaan 2010 20:53
mulle maitses väga;) ,lisasin juurde vaid sinki ja taigna ostsin poest!
Hindaja 31.juuli 2009 10:36
Väägade hea pirukas ja lihtne teha. Ainus, mis retseptis minu meelest mööda on pandud- soola kogus taignas. Panin 1 tl asemel 0,75 tl ja ikkagi oli palju. Soovitaksin mitte üle 0,5 tl panna. Aga kõik muu oli super!
1