Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pihlakalisandiga rukkileib

Küpsetised

Pihlakalisandiga rukkileib

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui võimalik, tasuks eelistada aias kasvava pihlaka marju, mis on metsas kasvanutest suuremad, mahlasemad ja vähem mõrkjad.
Retsept
portsjonile
5 dl Vesi
7 dl Rukkijahu
8 -10 dl täistera nisujahu
2 dl Pihlakapüree
1 tl Sool
3 sl Hele siirup
50 g Presspärm
Sega vesi rukkijahuga ja lase jahedas kohas 10-12 tundi seista. Lisa pihlakapüree, pärm, siirup ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahud. Tainas on valmis, kui see lööb käte ja anuma küljest lahti ning on elastne ja ühtlane. Lase kinnikaetult soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku tainas uuesti põhjalikult läbi ja vormi tainast 3 piklikku pätsi. Lase neil ahjuplaadil veel kord hästi kerkida. Küpseta siis 200° juures 40-50 minutit.
Kogustest valmib 3 pätsi

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes