Küpsetised

Lahtine kõrvitsa-porrupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Anne Labrosse
Kogus: 1 portsjon
Murenda pärm vähese piima sisse ja sega korralikult. Sega suures kausis jahu, suhkur ja sool ning lisa soe pärmi-piimasegu. Sega tainas kokku, kata kauss toidukilega ja lase 15 minutit seista. Lisa ülejäänud piim ja või ning sõtku tainast korralikult, kuni see on elastne ja pehme. Pane tainas tagasi kaussi, kata ja lase soojas kohas kerkida, kuni kogus on kahekordistunud. Sõtku tainas kiiresti läbi ja rulli jahuga ülepuistatud laual umbes 26 cm läbimõõduga kettaks. Nihuta tainaketas tainarulli abil vormi ning suru sõrmedega põhjale ja umbes 3 cm kõrgusele servadele. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks ja kuumuta pannil õlis. Viiluta porru, lisa pannile ja kuumuta veel paar minutit. Sega riivitud kõrvits kartulitärklise, munade, koore ja kõrvitsaseemnetega. Lisa hautatud sibul, küüslauk ja porru. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Vala täidis tainaga vooderdatud küpsetusvormi, silu ja kata riivjuustuga. Küpseta pirukat umbes 30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa