Küpsetised

Lihtne karask

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 1 portsjon
1.  Klopi muna suhkruga kergelt vahtu.
2.  Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim.
3.  Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka.
4.  Sega omavahel kuivained ja lisa taina hulka.
5.  Aseta tainas kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures.
- Suhkru asemel võid lisada ka mett.
- Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pühapäeva kokkaja. 31.märts 2013 13:39
Kolmas karask ahjus. Panin odrajahu asemel tavalist rukkijahu. Sai eelminekord samamoodi tehtud ja tuli väga maitsev. :)
Arete 20.sept 2011 20:23
Tõesti lihtne ja maitsev. Läheb kindlasti kordamisele :).
Kokamamma. 19.sept 2011 14:24
Väga lihtne ja maitsev! :)
justice 16.apr 2011 20:36
Just küpsetasin ja sõin ja ainult kiidan!
babyart 03.apr 2011 15:05
Hihih valesti l2ks - riisijahu ja nisu- ning gluteenivaba jahuga tegin!
babyart 03.apr 2011 15:02
Tegin t2na hommikus88giks. Issver keele viis alla! Aga ma tegin seda nisujahu ja gluteeni vaba jahuga ning dieet-kodujuustuga (sellise vedelamaga) kohupiima asemel. 1dl panin nisu- ja gluteenivaba jahu ja 2.5dl riisijahu (ma usun et enamuse riisijahu ja natuke kartulijahuga tuleb sama hea), peaaegu kaks teelusikat2it soodat - muidu 2kki ei kerki. kogu kupatuse valasin 7cm k6rgusesse klaas-koogivormi ja kypsetasin niikaua kuni nuga j2i kuivaks kui sisse torgata. V6id peale ja - vohh! Kindlasti teen veel!
siirikirikal 03.märts 2011 16:17
Ikka võib, ent eks siis saate karaski asemel rohkem maitselt saia moodi küpsetise :)
M. 03.märts 2011 14:26
Kas võib ka ainult nisujahust teha?
Marmit 28.veeb 2011 18:48
Minu karask tuli väga hea. Panin veidi rohkem suhkurt, kohupiima ja soodat. Kindlasti teen seda veel.
Manco 26.veeb 2011 19:47
Seda ka, et panin Põltsamaa Meieri Ricotta kohupiima, see on parim küpsetamisel.
Manco 26.veeb 2011 19:45
Tegin topeltkoguse, panin linasemneid sisse ja suuremasse keeksi (leivavormi), sai ilus suur päts. Maitsev.
marina-maire 29.jaan 2011 19:07
Väga maitsev ja toitev . mõnus suutäis kohvi kõrvale!
mmelina 24.jaan 2011 13:08
Mõtlesin ka, et teeks karaskit, aga mul ei ole kodus söögisoodat, kas seda võib nt küpsetuspulbriga asendada?
NH 14.dets 2010 14:48
Karask tuli ahjust, sai natuke seista ja otsa ta saigi :) Muidu oli täiesti maitsev ja väga-väga toitev! aga järgmine kord lisan suhkurt ja mett kõvasti rohkem, et saaks magusa karaski. Kindlasti proovin ka nii nagu svenartur soovitas! ;)
NH 14.dets 2010 13:50
Nii, minu karask küpseb hetkel ahjus. :) Lisasin rosinatega kohupiima ja tl suhkurt ning veidike kodumett. Tainas ainuüksi tuli juba suurepärane, kahtlemata ka karask ise. Ma pole varem odrajahuga midagi teinud ja pean mainima, et üllatavalt mõnus tundus teine, väga hea maitsega! 5 punkti saab odrajahu ise ja kindlasti on karask ka seda väärt! :Y
svenartur 05.nov 2010 13:51
Kohupiima ja piima asemel võib väga hästi olla keefir või hapupiim, sisse soovitam panna päevalilleseemneid ja linaseemneid.
sutsik 22.okt 2010 11:46
Teen seda ikka ja jälle! Hindeks saab igal juhul viis tärni (ma ei mõista, kuidas eelmine kord see kaks sinna tuli)
sutsik 11.sept 2010 13:53
Niiiiiii hea! Tegin nagu Bullerby, soodat panin pisut rohkem ja viimati lisasin veel veidi riivitud kõrvitsat ka.
Bullerby 13.juuni 2010 18:15
Mulle väga meeldib - panin nisujahu asemel kaerajahu ning või asemel oliivõli. Õige pisut vist võinuks soodat rohkem panna, aga igatahes mulle kui odjahu-lembesele inimesele maitseb väga. Eriti soojalt... :)
taehe 19.jaan 2010 18:12
Panin mett suure supilusikatäie ja hoidsin ahjus umbes 55min - krõbe ja imehea!
eva 02.dets 2009 19:13
minu arust ei olnud see nii maitsev aga maitsev ikka
Ädu 05.nov 2009 16:34
uskumatult hea! meie pere menüüs kindlal kohal!
Ülle 03.nov 2009 13:39
Väga maitsev tuli. Ma unustasin või täiesti lisamata, aga sellegi poolest tuli välja :)
1