Küpsetised

Linaseemneleib köömnetega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 1 portsjon
1.  Sega presspärm vähese veega ja lisa ülejäänud vesi koos maitseainetega.
2.  Sega omavahel kuivained.
3.  Lisa kuivained väikeste koguste kaupa pärmi hulka, aeg-ajalt segu segades.
4.  Lisa toapehme või.
5.  Sõtku tainas esmalt läbi ja siis sõtku sellesse linaseemned, köömned ja tüümian.
6.  Sõtku tainast laual umbes 10 minutit.
7.  Jäta tainas sooja tuuletõmbuseta kohta 30–40 minutiks kerkima.
8.  Sõtku tainas uuesti alla ja jaga kaheks.
9.  Valmista kaks leivapätsi ja tõsta need pooleks tunniks veel kerkima.
10. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Ahjust välja võttes tõmba leivad märja käega üle.
# Linaseemneid peab enne leiva sisse panemist kuumtöötlema – kuumuta neid näiteks 10 minutit umbes 100 kraadi juures ahjus.
# Köömned ei ole kohustuslikud, paljud inimesed ja eelkõige lapsed ei armasta köömnete spetsiifilist maitset. Võid lisada taina hulka ka erinevaid teisi seemneid ja maitseaineid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tähed ja kuu 10.sept 2010 22:05
Olen juba oma leiva juuretisega ise leiba teinud ja kohe ei julge selle retsepti järgi kyll enam midagi uut saavutada))) Aga oskab mulle keegi soovitada -kuidas ka ise saia saab teha ? Tänud ette!
Astryd 13.juuni 2010 09:44
Omal ajal otsisin juuretise retsepti. Selgus, et midagi lihtsamat on raske välja mõeldagi! Suhkur, vesi ja rukkijahu võrdsetes kogustes segada ja jätta sooja kohta käärima. Protsessi jälgi päev-päevalt. Kuna mina tegin seda juuretist tookord liiga palju, siis ülejäägi pakkisin ja peitsin sügavkülmikusse, et käärimist peatada. Kui järgmisel korral juuretist vaja läks, siis avastasin, et peale sulatamist osutus juuretise lõhn, maitse ja välimus identseks pärmile. Niisiis - juuretis oli kasutusel iidsetel aegadel,kui poodides veel pärmi ei müüdud!
ketu 05.mai 2010 20:35
muidu hea retsept aga mina nende kogustega küll ei saanud tehtud :S vb asi minus
suuzi1968 26.märts 2010 22:12
jah,kodust leiba tehakse ikka juuretisega.seda müüakes vahel laatadel või küsige parem tuttavatelt,keegi ikka jagab teile poja!
merits 29.okt 2009 14:19
Kes siis leiba pärmiga teeb?
nipi 15.okt 2009 10:02
:D:H!:Y:A
1