Küpsetised

Sõstravorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Igivana Prantsuse vormiroog, mida tavaliselt valmistati ahjus podisevate lihapadade järelsoojuses. Klassikalises variandis kasutati kirsse, tänapäeval aga sobib vormi kõik, mis parajasti kättesaadav.
Valmistusaeg: 40-60 min

15 minutit + 20–35 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Määri mitu väiksemat või üks suur, 24 cm läbimõõduga vorm võiga ning vala sinna marjad.
Klopi kausis munad lahti. Lisa suhkur ja sool ning klopi tugevalt 1 minut. Lisa ka vormi(de) võitamisest järelejäänud pehme või ja sõelutud jahu, sega läbi. Kalla juurde piim ja kalvados, sega ühtlaseks tainaks ning pane vormi (desse), tõsta ahju.
Küpseta väiksemaid vorme 180kraadises ahjus 20 minutit ning suuremat 35 minutit. Jahuta ja puista roog üle tuhksuhkruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 31.juuli 2010 20:16
Clafoutis hapukirssidega on küll ülihea, samuti oli maitsev karusmarjadega (retsept Nigella Lawsoni raamatust "How to be a Domestic Goddess"), kuigi mind tiba häirisid need seemned hõrgu munavormi sees. Ilmselt sama lugu ka sõstardega :)
Lepatrinu 30.juuli 2010 19:57
Järgi proovitud - ei midagi meeliülendavat, aga samas halb ka ei olnud. Siiski arvan, et enam ma seda ei tee :)
1