Küpsetised

Tomati-baklažaanivorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Parmesani juustuga kaetud tomat ja baklažaan on sobiv roog neile, kes liha ei tarbi, kuid sobib ka liharoogade lisandiks.
Valmistusaeg: üle 60 min

45 minutit + 55 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Lõika baklažaanid pikuti pooleks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all, ja rösti 250-kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda. Lõika tomatid sektoriteks ja eemalda seemned. Kuumuta kastruli põhjas 1 sl õli, lisa hakitud küüslauguküüned ja kuumuta läbi. Lisa tomatid, suhkur ja sool ning hauta 20–25 minutit. Lisa hakitud basiilik ja hauta veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri ahjuvorm õliga. Koori baklažaanid ja lõika viiludeks. Määri kolmandik tomatisegust ahjuvormi põhja, tõsta pooled baklažaaniviiludest vormi, määri peale teine osa tomatisegu ja tõsta peale kiht baklažaane.
Määri neile ülejäänud tomatikaste ning raputa peale kiht riivsaia ja -juustu. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kraakjalg 12.sept 2010 15:03
Väga väga hea vorm sai. Võtab aega, ent on seda väärt! Hea süüa ka näiteks mingi liha kõrvale või siis hoopiski riisiga.
1