Küpsetised

Suvikõrvitsa-sidrunikook

Keskmine hinne: 3.2 Autor: Eva Palu
Mahlane rohesäbruline kook, millele annab erilise meki sidrun. Kook püsib värske mitu päeva.
Kogus: 1 portsjon
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi kahe sidruni koor ja pigista välja mahl.
 
Vahusta toasoe või esmalt suhkruga, seejärel lisa munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemned ja 1,5 sidruni koor (järelejääva poole vajad kattele). Lisa 1 spl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Tõsta segu 24 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.
 
Katte jaoks klopi kreemjaks massiks (toasoojad) toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 spl sidrunimahla ja 1/2 sidruni koor ning kata saadud kreemiga jahtunud kook. Kaunista mooniseemnetega.
 
Retsept: BBC Good Food
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
gerda31 05.okt 2011 15:10
See on igatahes üks minu lemmik! Olen seda korduvalt teinud. Ja hea koogi sees käibki palju võid!
D?ulifer 16.sept 2010 08:55
Mina tegin ka ilma kastmeta JA VÄGA HEA TULI! Teised ka kiitsid! Teen täna jälle! :P
merru26 12.sept 2010 10:23
panin mooniseemnete asemel kookoshelbeid ja katet ei jõudnudki peale teha. Väga hea tuli
naomike 08.sept 2010 18:36
Mis ajast hea tervislik on olnud? ;) Mulle tundus, et või kogust tainas oleks võinud vabalt vähendada ja toorjuustu kattele ma võid üldse sisse ei pannud, jäi küll vedelam aga maitse oli ikka hea. :Y
Ülle 07.sept 2010 11:31
Või asemel saab väga edukalt õli kasutada ja isegi parem saab.
Katrin 06.sept 2010 15:47
Pakk võid ühe koogi sisse....ei ahvatle küll järgi proovima.
naomike 05.sept 2010 23:57
Täiesti vaimustav kook! Kui ei teaks siis ei saaks üldse aru et kabat?okk sees on. Ainult suhkrut, mooniseemneid ja sidrunimahla ma lisasin kõvasti rohkem. Väga-väga maitsev tuli.
tammekad 01.sept 2010 22:27
noh.. ootused olid hullult suured. Kook ise tuli aga keskpärane- glasuurita oleks niiske sai. Glasuuriga koos oli aga enam-vähem, kuigi midagi nagu oleks puudu. Glasuuri sees on minuarust liiga palju sidrunit ning ma jätaks osa järgmisel korral ära. Samas mõte sellest et seal on suvikõrvits sees on lahe! Koogipõhi jäi aga mõnusalt niiske tänu sellele.
P. 30.aug 2010 22:13
Olen hetkel väga avatud uutele suvikõrvitsat sisaldavatele retseptidele. Loodan, et on maitsev... proovin kindlasti teha:)
1